Επιτέλους, λευτεριά!

rangers-gate3b
Οκτώβριος 10, 2011

rangers-gate3b

Τα δεσμά που κρατούσαν την ομάδα φυλακισμένη έγιναν σκόνη και ο Ιωνικός επιστρέφει στην αγκαλιά του κόσμου του. Η ΠΑΕ που κατέστρεψε το περήφανο όνομα του Ιωνικού είναι πλέον μια θλιβερή ανάμνηση, που θα σβηστεί γρήγορα από το μυαλό των φιλάθλων. Ο Ιωνικός ανήκει ξανά στον κόσμο του.

Δύο χρόνια εντατικού αγώνα χρειάστηκαν για να ελευθερωθεί ο Ιωνικός. Φίλαθλοι άλλων ομάδων χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να καταφέρουν κάτι ανάλογο. Στην προσπάθεια του κόσμου βοήθησε όμως και η παροιμιώδης διοικητική ανικανότητα ώστε ο Ιωνικός να αναπνεύσει τόσο γρήγορα τον αέρα της ελευθερίας.

Το καλοκαίρι του 2009 οι Rangers ανακοίνωσαν την έναρξη του αγώνα για λευτεριά και δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια ούτε μία στιγμή. Τον Σεπτέμβρη του 2009 διοργανώθηκε μεγάλο συλλαλητήριο κατά της διοίκησης Κανελλάκη. Οι δρόμοι της Νεάπολης πλημμύρισαν από εκατοντάδες φιλάθλους του Ιωνικού που διαδήλωσαν ειρηνικά μέχρι τα γραφεία της ΠΑΕ Ιωνικός. Ακολούθησε αποχή από τους εντός έδρας αγώνες, παρέμβαση του Συνδέσμου για να ματαιωθεί η παραχώρηση του γηπέδου της Νεάπολης στην ΠΑΕ και το καλοκαίρι του 2010 οι Κανελλάκηδες αναγκάστηκαν να κρυφτούν πίσω από την αχυροδιοίκηση του Χαραλαμπίδη, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα συνέχιζαν το καταστροφικό τους έργο. Σύντομα ο Σύνδεσμος ξεσκέπασε τον χάρτινο πρόεδρο. Ο Χαραλαμπίδης κατέχει ακατάρριπτο παγκόσμιο ρεκόρ. Είναι ο μοναδικός πρόεδρος ομάδας που εκδιώχθηκε από εντός έδρας αγώνα κεκλεισμένων των θυρών!

Κατά τη διάρκεια των 2 αυτών χρόνων ο Σύνδεσμος απειλήθηκε με μπράβους, με μηνύσεις, όμως δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή τον αγώνα του. Εμεινε πιστός στην υπόσχεση που έδωσε το καλοκαίρι του 2009: «Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Η επόμενη μέρα δεν είναι εύκολη. Ο Ιωνικός για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αγωνιστεί στην Δ’ Εθνική κατηγορία. Οι Κανελλάκηδες παραδίδουν μια ομάδα διαλυμένη σε όλα τα επίπεδα, με τον κόσμο να έχει απομακρυνθεί από το γήπεδο. Μέσα σε λίγες ημέρες πρέπει να έχει κατατεθεί φάκελος για τη Δ’ Εθνική, να έχουν γίνει μεταγραφές ώστε να ξεκινήσει η ομάδα τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Η επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο δεν θα είναι εύκολη, ούτε θα γίνει μέσα σε μία ημέρα.

Ο λαός του Ιωνικού καλείται για μια ακόμη φορά να σηκώσει την ομάδα στους ώμους του και να την οδηγήσει εκεί που της αξίζει. Και θα το κάνει.