Πρόβλημα με το γήπεδο Νεάπολης

gipedo-neapolis
Ιανουάριος 12, 2013

gipedo-neapolis

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε με το γήπεδο Νεάπολης αλλά και όλα τα γήπεδα της περιφέρειας Πειραιάς, μετά από τη σχολαστικότητα μέχρι… βλακείας ενός μηχανικού της Περιφέρειας Αττικής.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο γήπεδο, ο μηχανικός έκρινε… κατεδαφιστέο (!!!) το γήπεδο, λόγω κάποιων φθορών στις εξέδρες, χωρίς να μπει στον κόπο να διενεργήσει μετρήσεις για να στηρίξει τη γνωμάτευσή του. Με χαρτί που έστειλε στο Δήμο Νικαίας, την Αστυνομική Διεύθυνση, την ΕΠΟ και την ΕΠΣΠ, ζήτησε τη σφράγιση του γηπέδου και ως εκ τούτου την απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων! Ο ίδιος μηχανικός έκρινε μάλιστα ακατάλληλα όλα τα γήπεδα της Περιφέρειας Πειραιά, συμπεριλαμβανομένων του Παντ. Νικολαϊδης, του κολυμβητηρίου του Πλάτωνα, του γηπέδου Νίκαιας και του… Παπαστράτειου!!!

Ο Δήμος Νικαίας κινητοποιήθηκε αμέσως και με την προσωπική επίβλεψη του Δημάρχου κ. Ιωακειμίδη – μηχανικός στο επάγγελμα – διενήργησε επιτόπιους ελέγχους σε όλες τις εξέδρες για να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του μηχανικού της Περιφέρειας. Οι έλεγχοι έδειξαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας και ως εκ τούτου κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια αθλητών και φιλάθλων και την ίδια ημέρα μπήκαν συνεργεία στο γήπεδο για να επιδιορθώσουν τις φθορές. Υπό τις εντολές του Δημάρχου, οι κ.κ. Νικολάκης και Τσεφαλάς έδωσαν αγώνα δρόμου έτσι ώστε μέσα σε 2 ημέρες να αρθεί η ακαταλληλότητα του γηπέδου και να διεξαχθεί κανονικά σήμερα στις 20.15 το βράδυ ο αγώνας του Ιωνικού με την Ανω Μερά.

Πέραν των εργασιών συντήρησης στα τσιμέντα των εξεδρών, θα εγκατασταθεί και σύστημα πυρασφάλειας (ποια γήπεδα της Δ’ Εθνικής διαθέτουν;) έτσι ώστε να μην αντιμετωπιστεί ξανά κανένας κίνδυνος για την άρση καταλληλότητας του γηπέδου, λόγω ηλιθιότητας κάποιου υπαλλήλου της Περιφέρειας.

Δυστυχώς, οι φίλαθλοι θα έχουν στη διάθεσή τους μόνο την Θύρα 7-8, αφού για τις υπόλοιπες θύρες δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλιστεί άδεια για τον σημερινό αγώνα. Γίνεται αγώνας δρόμου έτσι ώστε οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον επόμενο εντός έδρας αγώνα του Ιωνικού με τον Διαγόρα και να ανοίξουν οι υπόλοιπες θύρες, με εξαίρεση τη Θύρα 5 που είναι και η παλαιότερη εξέδρα του γηπέδου και στην οποία απαιτούνται εκτεταμένες εργασίες.

Ο Δήμαρχος Νικαίας κάλεσε χθες το βράδυ στο Δημαρχείο τη διοίκηση του Ιωνικού και την ενημέρωσε αναλυτικά για το πρόβλημα που προέκυψε και διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατόν.

Είναι πάντως αστείο, να βγαίνει ακατάλληλο ένα γήπεδο στο οποίο διεξάγονταν μέχρι πριν λίγα χρόνια αγώνες της Super League και την ίδια στιγμή να κρίνονται κατάλληλα γήπεδα σε άλλες περιφέρειες, τα οποία φιλοξενούν τους φιλάθλους πάνω σε σιδεριές με σάπια σανίδια.

Ο ΑΟ Ιωνικός ευχαριστεί τον Δήμαρχο κ. Ιωακειμίδη, τον κ. Τσεφαλά, τον κ. Νικολάκη και τον πρόεδρο της ΕΠΣΠ κ. Μπρατσόλη, για το άμεσο ενδιαφέρον που έδειξαν και ξεπεράστηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ένα σοβαρότατο πρόβλημα.

* Λύθηκε η συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή Στάθη Μωυσιάδη. Ο ΑΟ Ιωνικός τον ευχαριστεί για την προσφορά του και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ

Τελευταίες Ανακοινώσεις