Κινδύνευσαν ζωές από την αστυνομική βία

ionikos-keratsini-ep1
Φεβρουάριος 20, 2012

ionikos-keratsini-ep1

Το αποτέλεσμα του αγώνα Ιωνικός – Κερατσίνι περνάει σε δεύτερη μοίρα, μετά την πρωτοφανή έκρηξη αστυνομικής βίας, που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Στο 89ο λεπτό χωρίς την παραμικρή αφορμή εμφανίστηκε διμοιρία ΜΑΤ εντός του αγωνιστικού χώρου, κατόπιν εντολής του διοικητή της αστυνομικής δύναμης, κ. Πουλάκου. Η διμοιρία των ΜΑΤ προχώρησε προς το πέταλο των Rangers και προκλητικά επιδείκνυε στους φιλάθλους τις βομβίδες χημικών που έφερε. Μπροστά στις έντονες διαμαρτυρίες του κόσμου, οι άνδρες των ΜΑΤ αντί να αποχωρήσουν, έλαβαν θέσεις «μάχης» εντός του γηπέδου, την ώρα που διεξάγονταν ο αγώνας, αναγκάζοντας τον διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι.

ionikos-keratsini-ep5

Η διμοιρία των ΜΑΤ κάτω από την έντονη κατακραυγή των 2.000 φιλάθλων που ήταν στο γήπεδο, αναγκάστηκε να υποχωρήσει προς τη φυσούνα. Μετά τη λήξη του αγώνα, κατά την αποχώρηση των παικτών των δύο ομάδων ο γυμναστής του Ιωνικού Χρήστος Λαζαρίδης διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία των ΜΑΤ στο διάδρομο των αποδυτηρίων. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με γκλοπιές. Ο Λαζαρίδης δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι και του τοποθετήθηκαν 7 ράμματα από τον γιατρό του αγώνα.

ionikos-keratsini-ep4

Οι φίλαθλοι του Ιωνικού βλέποντας την απρόκλητη βία κατά των ποδοσφαιριστών επιχείρησαν να τους προστατεύσουν και τα ΜΑΤ άρχισαν να εκτοξεύουν δακρυγόνα και χημικά αδιακρίτως. Τρεις βομβίδες χημικών έπεσαν εντός των αποδυτηρίων, δημιουργώντας ασφυξία στους παίκτες που ήταν μέσα. Οι παίκτες του Ιωνικού επιχείρησαν να βγουν από τα αποδυτήρια, όμως η πόρτα ήταν κλειδωμένη από τον κ. Πουλάκο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ασφυξίας. Ευτυχώς, οι φίλαθλοι αντιλήφθηκαν τις εκκλήσεις τους και σπάζοντας την πόρτα τους ελευθέρωσαν. Οι παίκτες του Κερατσινίου όμως παρέμεναν μέσα στα αποδυτήρια. Η ομάδα ασφαλείας του γηπέδου έκανε κυριολεκτικά κομμάτια την πόρτα των αποδυτηρίων για να τους ελευθερώσει και να τους μεταφέρει σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στις εξέδρες του γηπέδου για να αναπνεύσουν.

ionikos-keratsini-ep2

Η προκλητική εμφάνιση διμοιρίας των ΜΑΤ σε έναν αγώνα που κυλούσε ήσυχα και ο ξυλοδαρμός ποδοσφαιριστών και προπονητών δεν μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική. Η ρίψη όμως χημικών σε έναν κλειδωμένο από την αστυνομία χώρο, μόνο ως απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή μπορεί να εκληφθεί. 

ionikos-keratsini-ep3

Ο ΑΟ Ιωνικός καταγγέλει τον επικεφαλή της αστυνομικής δύναμης κ. Πουλάκο και τον διοικητή της διμοιρίας ΜΑΤ ως αποκλειστικούς υπεύθυνους των σοβαρότατων επεισοδίων, που παραλίγο να στοιχίσουν ζωές. Η συμπεριφορά του κ. Πουλάκου σε όλους τους προηγούμενους αγώνες ήταν άκρως προκλητική, απειλώντας τους ανθρώπους του Ιωνικού και τη διοίκηση με συλλήψεις, όμως αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο. Η διοίκηση του Ιωνικού θα καταθέσει μηνυτήριες αναφορές εναντίον όλων των υπεύθυνων.

ionikos-keratsini-ep7

 Αντίθετα, ο ΑΟ Ιωνικός αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Κερατσινίου κ. Πετράτο, που κατέβαλε κάθε προσπάθεια να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές και συνεργάστηκε με την ομάδα ασφάλειας του γηπέδου ώστε να μην θρηνούμε σήμερα θύματα. Μακάρι όλοι οι ένστολοι να είχαν τη δική του συνείδηση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ