Με γκολ στο φινάλε πήρε τη νίκη ο Αχαρναϊκός

ionikos-acharnaikos
Απρίλιος 9, 2012

ionikos-acharnaikos

Το σερί νικών που είχε ο Ιωνικός στον δεύτερο γύρο, τελείωσε χθες στο μεγάλο ντέρμπι της Νεάπολης. Σε μια αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Αχαρναϊκός πήρε τη νίκη κόντρα στη ροή του αγώνα.

Παρά τις απουσίες του ο Ιωνικός ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι και περιόρισε τον Αχαρναϊκό σε παθητικό ρόλο. Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα άσκησε ασφυκτική πίεση στους φιλοξενούμενους, που κατάφεραν με κόπο να διαφυλάξουν το μηδέν και σταδιακά, να ισορροπήσουν τον αγώνα.

ionikos-acharnaikos2

Ο Ιωνικός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία, ενώ ο Αχαρναϊκός φάνηκε ότι είχε έρθει στη Νεάπολη για να πάρει την ισοπαλία, δίνοντας βάρος στην αμυντική του γραμμή. Μπροστά στο αμυντικό τείχος που είχαν στήσει οι φιλοξενούμενοι, ο Ιωνικός δημιούργησε ευκαιρίες με τον Μυλωνά και τον Ιγκλι, όμως ο Ιντζόγλου ήταν σε καλή μέρα αποσοβώντας τους κινδύνους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιωνικός συνάντησε μεγαλύτερες δυσκολίες στη διάσπαση της πολυπρόσωπης αμυντικής γραμμής του Αχαρναϊκού. Εχοντας την κατοχή της μπάλας επιχειρούσε διεισδύσεις από τα πλάγια με τους Μυλωνά και Ιγκλι, όμως η αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων κατάφερε να εξουδετερώσει τους κινδύνους.

ionikos-acharnaikos3

Στο 85ο λεπτό ο Αχαρναϊκός στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψή του στην περιοχή του Ραχιώτη, κατάφερε με σουτ του Λαναρά να πάρει τη νίκη.

Η ήττα αυτή απομάκρυνε τον Ιωνικό από την πρώτη θέση της βαθμολογίας, όμως η ομάδα θα παλέψει στους 8 εναπομείναντες αγώνες για να διεκδικήσει μέχρι τέλους τις μαθηματικές της πιθανότητες για την άνοδο.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Ραχιώτης, Τσιπλάκης, Γκιόκα, Μαντούβαλος, Κατσικιάς, Γαντζούδης, Μυλωνάς, Επιτροπάκης (80′ Μιχαήλ), Ιγκλι, Χαφούς, Τσακίρης.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Ιντζόγλου, Καλαμιώτης, Μανάλης, Μαγγίνας, Μωυσιάδης, Αθανασόπουλος, Κοκόλης, Χριστόπουλος, Καλέρης (60′ Φελέκης), Δήμας (80′ Μακρυγιάννης), Λαναράς.

ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

– 3.000 οπαδοί του Ιωνικού δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο γήπεδο, αντάξια των μεγάλων ντέρμπι της Α’ Εθνικής. Οι Rangers στη Θύρα 3 δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό τα συνθήματα, ενώ τα δεκάδες καπνογόνα έκαναν το γήπεδο να μοιάζει με πραγματικό ηφαίστειο.

– Το παρών έδωσαν και 40 φίλαθλοι του Αχαρναϊκού, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στη Θύρα 7-8.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ