Ολοκληρώθηκε η πρώτη ανοικτή Γ.Σ.

pita4
Μάιος 23, 2012

pita4

Ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ η Ανοικτή Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε η Διοίκηση του Ιωνικού στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νικαίας.

Η συνέλευση ξεκίνησε με απολογισμό της προσπάθειας που ξεκίνησε τον Οκτώβρη. Ο πρόεδρος των Rangers Στέλιος Παλαιοχωρίτης αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη του Ιωνικού, που κατάφερε να γλιτώσει από τη μέγγενη των χρεών της ΠΑΕ Ιωνικός που απειλούσαν την ίδια την ύπαρξη της ομάδας. Οπως τόνισε, η διοίκηση των Rangers είναι μεταβατική και στόχος είναι να βρεθεί επιχειρηματίας να αναλάβει την ομάδα για να την οδηγήσει ψηλά. Εγινε ιδιαίτερη αναφορά στην πολύ σημαντική συμβολή των Ανδρέα Πασπαλιάρη που οργάνωσε την ομάδα το κρίσιμο διάστημα του Οκτώβρη, Παναγιώτη Κουγιτέα που ανέλαβε τον αγώνα στη ΦΙΦΑ και Κώστα Τσεφαλά, που ανέλαβε να βγάλει ασπροπρόσωπη τη δημοτική αρχή στον Ιωνικό.

Ακολούθως παρουσιάστηκε η οικονομική κατάσταση της ομάδας, με πλήρη αναφορά στα έσοδα και τα έξοδα μέχρι σήμερα. Για πρώτη φορά ομάδα ανοίγει τα οικονομικά της βιβλία στον κόσμο, κάτι που τονίζει το χαρακτήρα ομάδας λαϊκής βάσης που έχει ο Ιωνικός.

Οπως αναφέρθηκε, οι τελευταίες αγωνιστικές στοίχισαν περισσότερα από 3.000 ευρώ στο ταμείο της ομάδας, αφού οι αγώνες διεξήχθησαν εργάσιμες ημέρες και ώρες με διαιτητές από την επαρχία, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή του κόσμου για να καλυφθεί το ποσό των προστίμων που θα οριστικοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.

Ακολούθως το λόγο έλαβαν όσοι φίλαθλοι το επιθυμούσαν, διατυπώνοντας ερωτήσεις προς τη διοίκηση και παρουσιάζοντας τη δική τους οπτική πάνω στα θετικά και αρνητικά της αγωνιστικής περιόδου.

Στο τέλος της συνέλευσης συζητήθηκε το θεσμικό πλαίσιο της επόμενης χρονιάς, σε περίπτωση που δεν βρεθεί επιχειρηματίας να αναλάβει την ομάδα. Ο κ. Γκίζας, μέλος του Δ.Σ. του ερασιτέχνη Ιωνικού ζήτησε από τους φιλάθλους να λάβουν μέρος στις αρχαιρεσίες της ομάδας στις 18 Ιουνίου και να ψηφίσουν εκπροσώπους του ποδοσφαίρου στο Δ.Σ., ενώ ο κ. Κουγιτέας πρότεινε την αξιοποίηση της δυνατότητας που δίνει το καταστατικό για ανεξαρτητοποίηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, έτσι ώστε το ποδόσφαιρο να μην βαρύνει νομικά το υπόλοιπο Δ.Σ. του ερασιτέχνη. Οριστική απόφαση θα ληφθεί στις επόμενες ημέρες και θα γνωστοποιηθεί στον ερασιτέχνη Ιωνικό.

Ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση προξένησε στο ξεκίνημα σχεδόν της συνέλευσης, η στάση του Δημάρχου Νικαίας κ. Ιωακειμίδη, στον οποίο δόθηκε ο λόγος να απαντήσει σε ερωτήματα φιλάθλων σχετικά με τη βοήθεια που έχει δώσει ο Δήμος στον Ιωνικό. Ο κ. Ιωακειμίδης έκανε μάθημα σχετικά με τη δεινή οικονομική θέση του Δήμου Νικαίας νομίζοντας ότι οι φίλαθλοι του Ιωνικού ζουν σε άλλη πόλη και δεν ξέρουν την κατάσταση, Αναφέρθηκε σε «δημοδίαιτες ομάδες» λες και του ζήτησε κανείς θα «θρέψει» τον Ιωνικό και αποχώρησε επιδεικτικά λέγοντας ότι έκανε το ίδιο και στην Προοδευτική!!!

Ο κόσμος του Ιωνικού κ. Ιωακειμίδη έχει ακριβέστατη γνώση των οικονομικών του Δήμου, γιατί γεννήθηκε και ζει σε αυτή την πόλη. Ο Ιωνικός κ. Ιωακειμίδη, δεν έζησε ποτέ από τα οικονομικά του Δήμου, από τον οποίο δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ, ούτε έχει σκοπό να ζήσει από τα οικονομικά του Δήμου. Αυτό που θέλει ο Ιωνικός κ. Ιωακειμίδη, είναι ίση μεταχείριση και προπάντων, τήρηση των υποσχέσεων. Οταν π.χ. κάνετε έκπτωση πολλών χιλιάδων ευρώ στο ετήσιο ενοίκιο που πληρώνουν ομάδες άλλων Δήμων για κλειστό δημοτικό γήπεδο, φαντάζει περίεργο να εξοργίζεστε επειδή φίλαθλοι του Ιωνικού σας ζήτησαν σε ανοικτή Γενική Συνέλευση μια ελάχιστη βοήθεια στην ομάδα-σύμβολο της πόλης.

Στον κόσμο του Ιωνικού κ. Ιωακειμίδη δεν κουνάει κανείς το δάκτυλο. Ο κόσμος του Ιωνικού ξέρει να ανεβάζει ψηλά, ξέρει και να γκρεμοτσακίζει. «Τσαμπουκάδες» και προσβολές του κόσμου με επιδεικτικές αποχωρήσεις μπορεί να περνάνε στην Προοδευτική, στον Ιωνικό όμως όχι. Θα δείτε στην πράξη πόσο διαφορετικές είναι αυτές οι ομάδες. Επιλέξατε να κάνετε επίδειξη δύναμης, από εδώ και στο εξής θα πρέπει να αποδείξετε ότι τη διαθέτετε κιόλας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ