Φρούσος: Ο Ιωνικός είναι μεγάλο κεφάλαιο

frousos p2
Ιούνιος 6, 2012

frousos p2

Η ανακοίνωση της επιστροφής του Νίκου Φρούσου στον Ιωνικό, αυτή τη φορά ως προπονητής έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο της ομάδας. Ο Γιώργος Μαργιούκλας μίλησε με το νέο προπονητή του Ιωνικού.

Έκανες ουσιαστικά τα πρώτα σου βήματα σαν ποδοσφαιριστής στον Ιωνικό σε ηλικία 18 ετών, τώρα κάνεις στον Ιωνικό και το πρώτο σου βήμα σαν προπονητής. Τι συναισθήματα σου γεννά αυτή η επιστροφή;

Προχθές συνειδητοποίησα ότι πέρασαν 20 χρόνια από τότε που ξεκίνησα στον Ιωνικό. Θυμάμαι ακόμα ότι ήταν 15 Ιουλίου του 1992! Είναι περίεργο συναίσθημα, καθώς είναι αλλιώς να ξεκινάς σαν ποδοσφαιριστής κι αλλιώς σαν προπονητής. Ελπίζω και εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Πόσο εύκολο ήταν να επιλέξεις να έρθεις στον Ιωνικό όταν σου έγινε η πρόταση;

Υπήρχαν επαφές με τα παιδιά του Συνδέσμου εδώ και καιρό, από τον Μάρτιο για την ακρίβεια. Συζητήσαμε και τους είπα κάποια πράγματα για μένα όμως ο Ιωνικός είναι μεγάλο κεφάλαιο, και δεν το σκέφτηκα καθόλου να πω το «ναι».

Γνωριζεις για το εγχείρημα ομάδας λαϊκής βάσης που υφίσταται από πέρσι στον Ιωνικό. Ποια είναι η άποψη σου για την απόφαση του κόσμου, να μπει μπροστά προκειμένου να σώσει την ομάδα;

Ήταν ένας άθλος. Ότι και να πει κάνεις είναι λίγο για τα παιδιά, τον κόσμο για όλους που μπορεί να μην είχαν στηρίγματα με δεδομένη την κρίση που υπάρχει στην κοινωνία αλλά με υπομονή και πολλή δουλειά κατάφεραν να κρατήσουν την ομάδα ζωντανή. Είναι πραγματικά ένας άθλος, άλλο να το ζεις κι άλλο να το βλέπεις σαν παρατηρητής. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως όλη αυτή η προσπάθεια τράβηξε τα βλέμματα ακόμα και από γαλλικά τηλεοπτικά κανάλια.

frousos p1

Ο Ιωνικός αποτέλεσε ένα μεγάλο κομμάτι στην καριέρα σου, όπως και εσυ αποτέλεσες ενα μεγάλο κομμάτι στην ιστορία του συλλόγου. Πες μας ποια ήταν η πιο έντονη στιγμή που θυμάσαι από το πέρασμα σου από την Νίκαια.

Η έξοδος στην Ευρώπη ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανείς και μου έχει μείνει ανεξίτηλο. Βέβαια είχε προηγηθεί σκληρή προσπάθεια από το 1997 και το 1998 που δεν τα καταφέραμε, αλλά όταν ο στόχος επετεύχθη ήταν κάτι το ξεχωριστό. Ηταν πραγματικά ένας άθλος να βρίσκεσαι ανάμεσα στις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδος.

Αγωνίστηκες ως ποδοσφαιριστής σε κορυφαίο επίπεδο και συνεργάστηκες με σπουδαίους προπονητές. Γνωρίζεις από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ένας προπονητής και την πίεση που δέχεται. Πιστεύεις ότι οι εμπειρίες που αποκόμισες θα αποτελέσουν ένα πολύτιμο βοήθημα στο νέο σου ξεκίνημα;

Έχω κρατήσει κάποια πράγματα από πολλούς προπονητές, αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, γιατί η ομάδα του Ιωνικού αδικείται εκεί που βρίσκεται, η θέση του είναι στην πρώτη κατηγορία. Όμως τα πράγματα είναι δύσκολα όπως βλέπουμε τώρα με τις αδειοδοτησεις και σίγουρα κάποιοι θα ακολουθήσουν τον δρόμο του Ιωνικού. Σημασία έχει πως ο Ιωνικός είναι ένα υγιές σωματείο.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου και ποιες οι φιλοδοξίες σου σαν προπονητής πλέον του Ιωνικού;

Θέλω πρώτα απ’ολα να έρθω στην ομάδα να δω που βρισκόμαστε. Τέλος του μηνά θα βρίσκομαι στην Αθήνα.  Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα πρόσωπο ανταγωνιστικό, γιατί το πρωτάθλημα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και οι απαιτήσεις πολλές. Θα γίνει μάχη πλέον αφού οι όμιλοι θα είναι έξι.

Από την στιγμή που ο κόσμος ενημερώθηκε για την έλευση σου, επικρατεί ένα κύμα ενθουσιασμού. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που – μεταξύ σοβαρού και αστείου – ζητούν να φορέσεις ξανά τα ποδοσφαιρικά σου παπούτσια. Είναι μια προοπτική που θα εξέταζες, ή αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει οριστικά για εσένα?

Είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει οριστικά για έμενα εδώ και δυο χρόνια. Μόνο εγώ μπορώ να γνωρίζω εάν το σώμα μου μπορεί να ανταποκριθεί και θεωρώ ότι αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει. Ίσως εάν μιλούσαμε για ένα διάστημα αποχής της τάξης των έξι μηνών, τότε να το συζητούσαμε. Παρόλα αυτά είναι μια είδηση που με τιμάει.

Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που κάνει ο σύνδεσμος και σταδιακά επιστρέφει στο γήπεδο. Θα ήθελες να του δώσεις ένα μήνυμα;

Όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει και θα συνεχιστεί. Ο κόσμος το έχει καταλάβει και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα. Με την προσθήκη κάποιων έμπειρων ποδοσφαιριστών, αν πάνε όλα καλά, ο κόσμος θα μπορεί να συνεχίσει να έρχεται στο γήπεδο και να θαυμάζει αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα είτε κερδίζει είτε χάνει, και αυτό το βλέπουν όλοι. Το γήπεδο ακόμα και στα πιο αδιάφορα παιχνίδια είχε 1000 άτομα, γεγονός πρωτόγνωρο για την κατηγορία.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε μου έδειξαν ποσό με θέλουν στην ομάδα. Τέλος του μήνα έρχομαι στην Αθήνα και ξεκινάμε όλοι μαζί για το καλύτερο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ

Τελευταίες Ανακοινώσεις