Συνέντευξη του δημάρχου Νικαίας κ. Ιωακειμίδη στο ionikosfc.gr

ioakeimidis
Αύγουστος 22, 2013

ioakeimidis

Ο Ιωνικός γύρισε σελίδα με μεγάλο στόχο την επάνοδο στην κορυφή και στο κλαμπ των κορυφαίων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η νέα Διοικούσα Επιτροπή σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη και με την στήριξη του κόσμου της Νίκαιας έκανε τα πρώτα βήματα ανασυγκρότησης και αναγέννησης της ομάδας με την ανακαίνιση του γηπέδου και την ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας με νεαρούς, ταλαντούχους αλλά και έμπειρους καταξιωμένους ποδοσφαιριστές,  ικανούς όχι μόνο να πραγματοποιήσουν το φετινό στόχο της ανόδου στη Football league αλλά και να αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας που θα αγωνίζεται τα επόμενα  χρόνια στη Super League.

Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι άκρως ενθαρρυντικά. Το τρίπτυχο Δήμος – Διοικούσα επιτροπή – κόσμος ανταποκρίνεται  με τον καλύτερο τρόπο στις υψηλές  απαιτήσεις του εγχειρήματος αναγέννησης με συνέπεια το μέλλον να  προδιαγράφεται  λαμπρό για το «αστέρι» της Νίκαιας. Ο Δήμαρχος της πόλης,  Γιώργος Ιωακειμίδης, γνωστός για την ευαισθησία  του σε θέματα που άπτονται της νεολαίας και του αθλητισμού αγκάλιασε και στήριξε την κίνηση αναγέννησης του Ιωνικού.

«Θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός της έλευσης ανθρώπων που αγαπάνε το άθλημα και δραστηριοποιούνται στο χώρο αναλαμβάνοντας τις ομάδες ποδοσφαίρου. Η διοικούσα επιτροπή του Ιωνικού δείχνει να έχει τη διάθεση και τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ανασυγκρότησης της ομάδας και της επανόδου σε υψηλότερες κατηγορίες. Ηδη το γήπεδο, για όσους το βλέπουν και το ζουν, είναι τελείως διαφορετικό. Οι κάτοικοι της περιοχής, πέρα από τους φιλάθλους, είναι ενθουσιασμένοι γιατί με αυτό που διαμορφώνεται αναβαθμίζεται όλο το περιβάλλον .

Νομίζω ότι η διάθεση της καινούργιας διοίκησης, πέρα και έξω από το χλοοτάπητα και όλα τα υπόλοιπα τα οποία πραγματικά είναι καταπληκτικά, είναι να  προσεγγίσει με ένα διαφορετικό τρόπο το θέμα των φιλάθλων, δημιουργώντας τις   προϋποθέσεις διαμόρφωσης ενός κλίματος κόσμιας συμπεριφοράς αφού στόχος της είναι να επιστρέψει στο γήπεδο ολόκληρη η οικογένεια και όχι μόνο οι φανατικοί φίλαθλοι. Ειναι κάτι  το οποίο θεωρούμε και μείς πολύ σημαντικό.

Φαίνεται ότι θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στις ακαδημίες, κάτι που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους,  γιατί πιστεύουμε ότι όλες οι ομάδες της πόλης σε αυτό το κλίμα και μ´ αυτό το πνεύμα πρέπει να δουλεύουν, επενδύοντας στα παιδιά μας. Μην ξεχνάμε ότι και μεγάλους ποδοσφαιριστές έχουμε  βγάλει  και την δυνατότητα  παραγωγής έχουμε για τα επόμενα χρόνια και πολύ περισσότερο τώρα  που το ελληνικό ποδόσφαιρο δείχνει ότι  παράγει πια  ποδοσφαιριστές που δουλεύουν και παίζουν σε όλες τις ομάδες της Ευρώπης. Άρα έχει πολυ μεγάλη σημασία να επενδύσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και νομίζω ότι η  διοίκηση του Ιωνικού φαίνεται να έχει αυτή τη διάθεση».

Από  την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης,  έθεσε στη διάθεση της Διοικούσας Επιτροπής ολα τα μέσα του Δήμου για την αποκατάσταση, βελτίωση και αναναίνηση του Δημοτικού γηπέδου της Νίκαιας.

«Ο Δήμος συμβάλλει με κάθε τρόπο σε αυτή τη προσπάθεια, ο αγώνας  είναι κοινός, οι ομάδες και ο Δήμος δεν έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα , μαζί παλεύουν και μαζί θα παλέψουν. Εχουμε μια πολύ καλή σχέση, υπάρχει αλληλοβοήθεια και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.  Κάποια πράγματα  θα κάνουμε εμείς κάποια  θα κάνει η διοίκηση, δεν έχουν σημασία οι λεπτομέρειες, σημασία έχει το αποτέλεσμα που προκύπτει.

Να πω, ότι,  ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα λυθεί σύντομα και που  αφορά και το γήπεδο του Ιωνικού είναι το θέμα της πυρασφάλειας. Κανένα γήπεδο στην ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας δεν είχε άδεια λειτουργίας.  Ισως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά, εγώ θα μιλήσω για το Δήμο μου. Κανένα γήπεδο  ποδοσφαιρικό, μπασκετικό η κολυμβητήριο δεν είχε άδεια λειτουργίας. Για όλα αυτά έπρεπε να πάρουμε οικοδομικές άδειες, να γίνουν οι μελέτες της  πυροσβεστικής,  να δαπανηθούν χρήματα.

Ο Δήμος δαπάνησε φέτος περίπου  150 με 200 χιλιάδες ευρώ, μόνο και μόνο για να μπορέσει να εξασφαλίσει πυρασφάλεια για όλα του τα γήπεδα. Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη θα έχουμε αδειοδοτήσει όλα τα γήπεδα, οπότε με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια θα μπορούν οι ομάδες να κάνουν τους αγώνες τους,  οι φίλαθλοι να  νοιώθουν ασφαλείς  και μεις να μην βασιζόμαστε στην τύχη ότι δεν θα συμβεί κάτι κακό.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Διοικούσας Επιτροπής αλλά και του Δήμου αγκάλιασε και στηρίζει την προσπάθεια αναγέννησης της ομάδας με όραμα την επάνοδο στη Super league.

«Απόδειξη της ανταπόκρισης του κόσμου  η παρουσία των φιλάθλων   στο φιλικό με τον Πανιώνιο. Μεσούντος του Αυγούστου, περίπου χίλιοι  άνθρωποι παρακολούθησαν τον αγώνα. Αντιλαμβάνεται κανείς  ότι εύκολα από το Σεπτέμβριο το γήπεδο θα αρχίσει να γεμίζει, όπως τα παλιά χρόνια. Αποδεικνύεται ότι όταν γίνεται σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά σε μια ομάδα ο  κόσμος ανταποκρίνεται, αγκαλιάζει και υποστηρίζει τη προσπάθεια. Είναι  θέμα των ίδιων  των ομάδων και των διοικήσεων τους  και φυσικά του Δήμου να συνδράμουν  με το δικό τους  τρόπο προς αυτη την κατεύθυνση.

Ο Δήμος, βέβαια, απο μόνος του δεν μπορεί γιατί  δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Ο ρόλος του Δήμου είναι πάντα συμπληρωματικός και βοηθητικός των διοικήσεων.  Οι διοικήσεις είναι αυτές  που δίνουν το κλίμα και το πνεύμα αλλά και το χρήμα ώστε να μπορέσουν οι ομάδες να τρέξουν. Σήμερα, πραγματικά, όλα δείχνουν ότι αυτή η προσπάθεια ευοδώνεται.

Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι ως Δήμος σχεδιάζουμε ένα ακόμα γήπεδο. Εχουμε τρία γήπεδα ποδοσφαίρου, το γήπεδο του Ιωνικού, το Παντελής Νικολαίδης και τη γήπεδο της Προοδευτικής. Σχεδιάζουμε ένα τέταρτο γήπεδο το οποίο θα είναι έτοιμο σε δυο χρόνια. Στην περιοχή «Καραμπίνη», στη κορυφή του λόφου,  Θα δισμορφωθεί ένας χώρος πρασίνου, πολλαπλών χρήσεων,  με επίκεντρο το γήπεδο ποδοσφαίρου.  Στόχος μας είναι οι ομάδες  της Νίκαιας,  που είναι πολλές σε όλες τις κατηγορίες, να έχουν μια επιπλέον ανάσα αγωνιστικού και προπονητικού χώρου. Εξυπακούεται ότι χρήση των εγκαταστάσεων θα μπορεί να κάνει και ο Ιωνικός»

Τελευταίες Ανακοινώσεις