«Ομάδα με παρόν και μέλλον!»

kalopitas9
Σεπτέμβριος 7, 2016

kalopitas9
Λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ο Ηλίας Καλοπήτας μίλησε στο ionikosfc.gr κάνοντας έναν μικρό απολογισμό σχετικά με την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στην προετοιμασία και τα φιλικά. Παράλληλα έδωσε το στίγμα του σχετικά με τους στόχους και την αντίληψη που διέπει τον φετινό Ιωνικό. 

-Πως κρίνεται η συνολική εικόνα της ομάδας στην προετοιμασία και στα φιλικά;
Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας. Επιλέξαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες που αγωνίστηκαν με κλειστές άμυνες και αρκετούς παίκτες κοντά στην περιοχή τους και αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Νομίζω ανταπεξήλθαμε καλά καθώς σκοράραμε σε όλα τα παιχνίδια, πλην του τελευταίου, ενώ δημιουργήσαμε και πολλές φάσεις και αυτό είναι θετικό διότι σιγά σιγά θα μετουσιωθούν σε γκολ.

-Έγιναν πολλές μεταγραφές με παίκτες ευγνωσμένης αξίας. Υπάρχει ικανοποίηση σχετικά με την στελέχωση του ρόστερ και μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα η ομοιογένεια;
Η Διοίκηση στάθηκε δίπλα μας και με το παραπάνω στην στελέχωση του ρόστερ και αποκτήσαμε ποδοσφαιριστές που έχουν την εμπειρία και τα προσόντα για να ανταπεξέλθουν στο πολύ δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και σε μια ομάδα με απαιτήσεις όπως ο Ιωνικός.
Διατηρήσαμε έναν βασικό κορμό από την προηγούμενη χρονιά κι έτσι οι παλαιότεροι παίκτες βοηθούν τους νέους να προσαρμοστούν και είμαστε σε καλό επίπεδο, συνεπώς δεν υπάρχει κανένα άγχος.

-Αξιοσημείωτο πως μιλάμε για ένα αμιγώς νεανικό ρόστερ με μόλις δύο ποδοσφαιριστές άνω των τριάντα. Πως μεταφράζεται αυτό πρακτικά;
Το νεανικό ρόστερ ήταν βασική μας επιδίωξη με την Διοίκηση, καθώς θέλαμε από την αρχή του μεταγραφικού σχεδιασμού να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα έχει παρόν και μέλλον. Αποκτήθηκαν παίκτες σε πολύ παραγωγική ηλικία κι αυτό συνεπάγεται με προσωπικές φιλοδοξίες και στόχους που σε μια μεγάλη ομάδα με στόχους -όπως ο Ιωνικός- μπορεί να επέλθει κοινή πραγμάτωση.

– Ποιες είναι οι βλέψεις του Ιωνικού φέτος;
Πρώτος και κύριος στόχος του Ιωνικού είναι να εμπνέει υγεία και ηρεμία σε όλα τα επίπεδα, καθώς αυτή είναι η αρχή των πάντων. Κατακτώντας αυτό, και μιλώντας καθαρά αγωνιστικά, στόχος είναι ο πρωταθλητισμός, δηλαδή η ομάδα κάθε Κυριακή να αγωνίζεται για την νίκη. Προσωπικά δεν μου αρέσει να μιλάω μακροπρόσθεσμα, προτιμώ να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και οι παίκτες να μένουν συγκεντρωμένοι στο πως θα κερδίζουν κάθε Κυριακή ξεχωριστά. Έχω πίστη για τις δυνατότητες της ομάδας.

-Πως αξιολογείται το φετινό πρωτάθλημα; Θα είναι δύο ταχυτήτων όπως το περσινό?
Θεωρητικά μιλώντας πάντα, το γεγονός ότι υποβιβάζεται μόνο μία ομάδα είναι αρνητικό για όσες ομάδες κάνουν πρωταθλητισμό. Ωστόσο με βάση τα ρόστερ έχω ξεχωρίσει 5 ομάδες που θα διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω, ενώ και οι υπόλοιπες έχουν αξιόμαχα σύνολα δίχως κάποια να ξεχωρίζει ως αδύναμη. Κι ας μην ξεχνάμε βέβαια πως σε κάθε πρωτάθλημα υπάρχει η ευχάριστη και η δυσάρεστη έκπληξη.

– Την Κυριακή ξεκινάει το πρωτάθλημα με ΠειραΪκό ντέρμπι σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται η ομάδα;
Θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που έχει διατηρήσει τον βασικό της κορμό από την περσινή σεζόν κι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τον Εθνικό όμως εμάς δεν μας αγχώνει. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, σίγουρα όσο περνούν τα παιχνίδια θα παρουσιάζουμε καλύτερο πρόσωπο, όμως όσον αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι είμαστε πανέτοιμοι.

– Ένα μήνυμα στον κόσμο ενόψει της πρεμιέρας;
Ξέρουμε ότι η δύναμη του Ιωνικού είναι ο κόσμος του, τον έχουμε ανάγκη και θέλουμε να βρίσκεται κοντά μας. Έχουμε νιώσει από τα φιλικά κιόλας την ώθηση που μας δίνει με την παρουσία του και τον περιμένουμε στο πλευρό μας. Οι φίλαθλοι πρέπει να καταλάβουν πως η ομάδα αποτελείται -όπως προείπαμε- από ένα νεανικό ρόστερ κι αυτό σημαίνει πως οι παίκτες θα εισπράξουν το κάτι παραπάνω από την παρουσία του κόσμου και αυτό θα βγει στον αγωνιστικό χώρο. Θα παίξει καταλυτικό ρόλο ο κόσμος στην πορεία της ομάδας.