Η «επίσκεψη» του Παχατουρίδη στις ακαδημίες!

dsc_0623
Δεκέμβριος 21, 2016

dsc_0640
Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του συλλόγου μας, είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον παλαίμαχο άσσο του Ιωνικού Θοδωρή Παχατουρίδη στα πλαίσια των σεμιναριακών διδασκαλιών που έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται από την προηγούμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, στις 26/11/2016 ο Θ. Παχαρουρίδης βρέθηκε στο γήπεδο της Νεάπολης και συγκεκριμένα για το τμήμα «Αστεράκια», με την συνάντηση να πραγματοποιείται σε εξαιρετικό κλίμα  διότι ο Θοδωρής -ο οποίος συνομίλησε με τους γονείς και τους μικρούς ποδοσφαιριστές λύνοντας απορίες ποδοσφαιρικές και μη- διαθέτει τρεις διαφορετικές ιδιότητες. Αυτή του νυν προπονητή,του ιδιοκτήτη ιδιωτικής ακαδημίας και φυσικά του πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή του αγαπημένου μας συλλόγου.

Αρχικά ο καλεσμένος μας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των γονέων όπου αξίζει να αναφέρουμε πως κοινό χαρακτηριστικό των ερωτήσεων ήταν αυτό σχετικά με την ποδοσφαιρική ανάπτυξη των παιδιών. Ο Θ.Παχατουρίδης απάντησε πως «το ταλέντο,η εργατικότητα και η σωστή καθοδήγηση από τους προπονητές μπορούν να είναι τα όπλα του παιδιού για ένα επαγγελματικό μέλλον». Στην πορεία όταν ρωτήθηκε το ηλικιακό όριο του παιδιού που δύναται ή όχι να εξελιχθεί,εξήγησε πως «το ταλέντο είναι οφθαλμοφανές από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα αλλά η δουλειά είναι διαρκής».

Κατά την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Θ.Παχατουρίδη και του προπονητή του τμήματος, Ηλία Κυριακίδη, έγινε εκτενής αναφορά για το ηλικιακό επίπεδο κατά το οποίο ξεκινά η εξειδίκευση των θέσεων,τον χαρακτήρα των προπονήσεων στις ηλικίες από 4 εως 9 ετών,τη χρησιμότητα των τουρνουά κ.α.

Οι μικροί ποδοσφαιριστές μας,ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για τον αγαπημένο αριθμό φανέλας του,το ομορφότερο του γκολ αλλά και τις αναμνήσεις του από τον Ιωνικό! Με μεγάλη άνεση και χαρά απάντησε σε όλα τα παιδιά. Ο υπεύθυνος της ακαδημίας μας κος Α. Ερρίκος πρόσφερε αναμνηστικό λάβαρο στον παλιό παίκτη του Ιωνικού μας και ανέπτυξαν συζήτηση σχετικά με την πορεία και της αντρικής ομάδας.

Το τμήμα «Αστεράκια» δέχτηκε πρόταση φιλοξενίας και συμμετοχής σε αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί στο χώρο των ακαδημιών του κ.Παχατουρίδη, ενώ τον καλεσμένο μας υποδέχτηκαν και οι προπονητές Δ.Αλειφεράκης, Γ.Κρούπης και Μ.Μουτάφης.

Τελευταίες Ανακοινώσεις