10η αγωνιστική: Ιωνικός-Παναιτωλικός 1-1

lovera_panai.jpg

Ισόπαλος 1-1 με τον Παναιτωλικό ήρθε ο Ιωνικός στο γήπεδο της Νεάπολης για τη 10η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Σάκιτς να βγάζει τον Μάντζη σε θέση τετ-α-τετ και αυτός να νικά τον Στεργιάκη για το 1-0. Αμέσως μετά ο Σάκιτς λίγο έλειψε να σκοράρει ένα υπέροχο τέρμα αλλά το βολέ του πέρασε λίγο άουτ, με την ομάδα μας να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό. Τελικά, ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι στο 29' και ένα λεπτό μετά ο Καρέλης το μετουσίωσε σε γκολ για το 1-1. Σκορ το οποίο δεν άλλαξε ως το φινάλε του ημιχρόνου παρά τις ευκαιρίες που είχε η ομάδα μας με τον Άοσμαν.

Με αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Ιωνικό με τον Κάνιας να περνά στη θέση του Σόουζα. Η ομάδα μας συνέχιζε να έχει τον έλεγχο, σε βαθμό που η κατοχή έφτασε το 70%. Ο Δημήτρης Σπανός έριξε στο ματς τους Σεμπά, Μεντόσα, ο Ιωνικός έγινε ακόμη πιο επιθετικός και έπαιζε στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο, με τον Παναιτωλικό πάντως να έχει δοκάρι με τον Ντουάρτε. Η ομάδα μας λίγο έλειψε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 79ο λεπτό, όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα, πρώτα ο Λοβέρα και μετά ο Σεμπά δεν κατάφεραν να σκοράρουν μέσα από την περιοχή, ενώ οι φιλοξενουμενοι είχαν την τελευταία φάση του ματς με το πλασέ του Σενγκέλια να περνάει άουτ στις καθυστερήσεις και το 1-1 να παραμένει ως το φινάλε.

Iωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σάκιτς, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (46' Kάνιας), Μύγας (86' Αντούνες), Φαντιγκά, Ρομαό, Λοβέρα, Άοσμαν (55' Μεντόσα), Ελευθεριάδης (56' Σεμπά), Μάντζης (86' Ιωαννίδης)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Στεργιάκης, Αποστολάκης, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν, Λάρσον, Μάρτενσον (76' Φλόρες), Κολόβος (83' Νταγκό), Μόρσεϊ (89' Σενγκέλια), Ντουάρτε, Καρέλης (89' Ζοάο Πέδρο)