19η αγωνιστική: Ιωνικός-ΑΕΚ 1-2

ionikosaekfc.jpg

Την ήττα με 2-1 από την ΑΕΚ στο γήπεδο της Νεάπολης για τη 19η αγωνιστική της Super League γνώρισε ο Ιωνικός.

Η ομάδα μας ήταν εξαιρετικά στημένη στον αγωνιστικό χώρο, ελέγχοντας το παιχνίδι. Στο 17ο λεπτό ο Ιωνικός σκόραρε με τον Γούλερι μετά από ασίστ του Σεμπά, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε για οφσάιντ του δεύτερου. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μύγας έκανε τη σέντρα που σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Ρότα αλλά ο Σιδηρόπουλος και ο Καραντώνης (VAR) έδειξαν «παίζετε» αντί για την άσπρη βούλα. Τελικά στο 38ο λεπτό και σε μια εξαιρετική αντεπίθεση, ο Σεμπά με ωραία προσπάθεια και σουτ μέσα από την περιοχή, εκτέλεσε τον Αθανασιάδη για το 1-0. Μάλιστα, τέσσερα λεπτά μετά ο Γούλερι σε αντεπίθεση απείλησε αλλά το βολέ του πέρασε άουτ, με τον Ιωνικό να πηγαίνει με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Ο Σόουζα μετά από άσχημο πάτημα που είχε στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με τον Αντούνες να παίρνει τη θέση του (50’). Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φαντιγκά έκλεψε και μπήκε από πλάγια θέση στην περιοχή, γύρισε αλλά η άμυνα της ΑΕΚ έδιωξε πριν σκοράρει ο Γούλερι, ενώ στο 56’ ο Χουτεσιώτης έκανε μεγάλη διπλή επέμβαση κρατώντας το μηδέν.

Στο 78ο λεπτό η ομάδα μας άγγιξε το δεύτερο γκολ. Ο Γούλερι ξεμαρκαρίστηκε υπέροχα, άλλαξε παιχνίδι για τον Ρουμπουλάκου που έκανε το σουτ, με τον Γούλερι να παίρνει το ριμπάουντ από την επέμβαση του Αθανασιάδη, ο οποίος έκανε και δεύτερη εξ επαφής μεγάλη επέμβαση. Στο 82’ ήρθε η ισοφάριση της ΑΕΚ, με τον Βίντα να σκοράρει με κεφαλιά και τόσο τον Σιδηρόπουλο, όσο και τον Καραντώνη να «μην βλέπουν» το πιάσιμο του Μουκουντί από τον λαιμό του Μύγα που θύμισε ελληνορωμαϊκή πάλη και δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει την μπάλα!

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ βρήκε δεύτερο γκολ με τον Τσούμπερ και το 2-1 παρέμεινε ως το φινάλε του αγώνα.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (50' Αντούνες), Ρομαό, Μύγας, Βαλεριάνος, Σάκιτς, Κάνιας, Φαντιγκά (75' Ρομπουλάκου), Σεμπά, Γούλερι (88' Μάντζης).

Την επόμενη (20η) αγωνιστική ο Ιωνικός αντιμετωπίζει τη Λαμία εκτός έδρας.