Φουρλάνος: "Να ματώνουμε σε κάθε αγώνα"

fourllanoss.jpg

Ο Σπύρος Φουρλάνος είναι ο καλεσμένος του σημερινού Match Programme  απέναντι στον Θεσπρωτό. Ο μέσος του Ιωνικού  μιλάει για το πρώτο εξάμηνο παρουσίας του στη Νεάπολη, τους προσωπικούς του στόχους και διάφορα προσωπικά ποδοσφαιρικά θέματα, στέλνοντας μήνυμα στον κόσμο πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα "ματώνουν" σε κάθε αγώνα για την ομάδα. 

Πρώτο παιχνίδι εντός για το 2020 .Η ομάδα έρχεται από ήττα στο ντέρμπι.Πως είναι η κατάσταση στην ομάδα;

● ●Δεν αλλάζει κάτι σχετικά με το στόχο μας και με την καθημερινότητά μας γιατί η ομάδα διαθέτει γερές βάσεις και μπορεί να ανταπεξέλθει από μία ήττα και να ανακάμψει στο επόμενο ματς το οποίο είναι και εντός έδρας και θα έχουμε την στήριξη του κόσμου μας. Προπονούμαστε καθημερινά ώστε να βελτιωνόμαστε και να παρουσιαζόμαστε κάθε βδομάδα καλύτεροι και είναι φυσικό να θέλουμε να ανοίξουμε τη χρονιά με νίκη στο γήπεδο μας παίρνοντας τους τρεις πόντους που θα είναι πολύ χρήσιμοι για την συνέχεια αλλά και για να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας Οι οποίοι μας στηρίζουν σε κάθε ευκαιρία.

●Τι πήγε λάθος στα Τρίκαλα;

● Στα Τρίκαλα παρουσιαστήκαμε διαβασμένοι, γνωρίζοντας τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου, αλλά δεν απειλήσαμε στο βαθμό στον οποίο το κάνουμε συνήθως γεγονός που δεν μας επέτρεψε να σκοράρουμε και δεχθήκαμε ένα γκολ Από δικό μας λάθος χωρίς να έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις ο αντίπαλος. Θεωρώ ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία με βάση την εμφάνιση μας αλλά αφήνουμε πίσω το ματς κρατώντας θετικά αλλά και τα στοιχεία τα οποία χρήζουν βελτίωσης για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Πιστεύεις πως τώρα που η ομάδα είναι ψηλά υπάρχει άγχος;

Η ομάδα χτίστηκε ώστε να προσπαθεί να κερδίσει κάθε ματς είτε είναι αυτό εκτός είτε εντός έδρας και στο τέλος να κάνει απολογισμό. Όλοι γνωρίζουμε σε τι θέση έχουμε φέρει την ομάδα Κάτι το οποίο πιστώνεται όλος ο οργανισμός και πιστεύω πως έχουμε και την ψυχική ικανότητα αλλά και την ποιότητα εντός γηπέδου να διατηρήσουμε ψηλά την θέση μας στο πρωτάθλημα γιατί αγωνιζόμαστε σκληρά σε κάθε ματς για τη νίκη Όπως έκανε ο Iωνικός σε όλη τη διάρκεια ζωής του.Το άγχος είναι καλό να υπάρχει γιατί σε κρατάει σε εγρήγορση ειδικά τώρα που κάθε αγωνιστική όλα είναι ρευστά γιατί το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό Αλλά πιστεύω ότι είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε προς όφελος μας.

● Eίσαι ένας παίκτης με εμπειρία.Πως προετοιμάζεται ένας παίκτης μετά από μια ήττα σε ντέρμπι;

● Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα η προετοιμασία για κάθε ματς είναι απαραίτητη ώστε να μπεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο απόλυτα έτοιμος και σωματικά και πνευματικά. Εγώ προσωπικά αντιμετωπίζω όλα τα ματς με την ίδια σοβαρότητα καθώς γνωρίζω ότι η δικιά μου παρουσία και κατ’ επέκταση της ομάδας είναι αυτή που καθορίζει το αποτέλεσμα και όχι ο αντίπαλος. Ένα άτυχο αποτέλεσμα δεν αλλάζει κάτι όταν ξέρεις ποιος είσαι απλά εστιάζεις σε αυτά που θες να βελτιώσεις ώστε να παρουσιάζεσαι καλύτερος κάθε εβδομάδα.

Πρόσφατα συμπλήρωσες 100 επαγγελματικές συμμετοχές.Ποια είναι η στιγμή που σου έχει μείνει;

● Έχω αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες και σε υψηλότερες κατηγορίες αλλά και σε άλλη χώρα όμως η στιγμή που μου έρχεται Αυτόματα στο μυαλό είναι ο αγώνας με το Διαγόρα και η επική ανατροπή πετύχαμε γιατί είναι κάτι το οποίο δεν έχω ξαναζήσει και θεωρώ ότι είναι μια απ’ τις πιο δυνατές στιγμές στην καριέρα μου ως τώρα..

● Στον πάγκο του Θεσπρωτού είναι ένας παίκτης που άφησε το όνομα του χαραγμένο στην ιστορία της ομάδας που ξεκίνησες την καριέρα σου.Ο λόγος για τον Ρότσα.Εχεις δουλέψει μαζί του .Ποιες οι εντυπώσεις σου;

● Ο Κύριος Ρότσα είναι και αποτελεί σύμβολο για την ιστορία του Παναθηναϊκού και εμπνέει το σεβασμό όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ μαζί του στον Παναθηναϊκό και γνωρίζω ότι πρόκειται για έναν Εξαιρετικό άνθρωπο, πάντα χαμογελαστό αλλά και πολύ ικανό προπονητή που του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Τον εκτιμώ πάρα πολύ και είμαι χαρούμενος που θα τον ξανά συναντήσω την Κυριακή..

● Πως είναι ο. Σπύρος εκτός γηπέδων;

● Θα έλεγα ότι προσπαθώ να διατηρώ μια ισορροπία στην ζωή μου και στην καθημερινότητά μου γιατί ότι κανεις καθημερινά αυτό θα βγάλεις και στο γήπεδο. Την Κυριακή επομένως είμαι αρκετά ήρεμος, όταν δεν προπονούμαι ατομικά η με την ομάδα μου αρέσει να πηγαίνω βόλτα με το σκύλο μου τον οποίο παίρνω παντού μαζί μου ή να βρίσκομαι με φίλους για φαγητό και να συζητάμε. Μου αρέσει πολύ μουσική και ακούω πολύ στον ελεύθερό μου χρόνο αλλα που και που θα  καταπιαστώ με ένα βιβλίο το οποίο θα μου κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Το 28 σημαίνει κάτι;

● Ήθελα οπωσδήποτε η φανέλα μου να περιέχει το οκτώ γιατί είναι ο αγαπημένος μου αριθμός. Οπότε αυτός ήταν ο λόγος που την διάλεξα Αλλά μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί πολύ γούρικη και ίσως την διατηρήσω και τις επόμενες χρονιές. Μήνυμα στον κόσμο ;

● Κατά τη γνώμη μου έχουμε μπει στην τελική ευθεία και κάθε μάτς ειναι πολύ κρίσιμο για την ομάδα αφού και το πρωτάθλημα είναι μικρό σε διάρκεια γι’ αυτό θέλω να ζητήσω από τον κόσμο να είναι παρών οπότε αυτό είναι εφικτό και να στηρίζει την ομάδα Η οποία θα ματώσει μέσα στο γήπεδο για να δώσει χαρά στον κόσμο και να πετύχει το στόχο της Στο τέλος της σεζόν!