Ιωνικός – Ξάνθη 1-1

3111355.jpg

Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της SL2, η ομάδα μας ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ξάνθη στο γήπεδο της Νεάπολης. Ο Πλατέλλας στο 65ο λεπτό με φανταστικό σουτ άνοιξε το σκορ για τον Ιωνικό, ο αντίπαλος ισοφάρισε στο 68’ με τον Κέβιν Γκαρσία.

Η ομάδα μας δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο 18’, όταν κυκλοφόρησε ωραία και με υπομονή τη μπάλα, ο Πλατέλλας πάσαρε στον Νιάσε αλλά εκείνος από τα όρια της περιοχής σούταρε ψηλά. Δέκα λεπτά αργότερα κι αφού προηγήθηκε η αποβολή του Κώστα Τσιριγώτη, ο Ιωνικός άγγιξε το γκολ με διπλή ευκαιρία. Από εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα ο Κάστρο απείλησε με πλασέ όπου ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε, ενώ στην εξέλιξη ο Φαζός πήρε την κεφαλιά και οι αμυντικοί της Ξάνθης απομάκρυναν πάνω στη γραμμή. Σε αυτό το χρονικό σημείο η ομάδα μας άσκησε μεγάλη πίεση στον αντίπαλο και στο 29’ ήρθε ακόμα μια ευκαιρία με κοντινό πλασέ του Νιάσε με τον Ίτσο να διώχνει. Στο 34’ η Ξάνθη στην πρώτη της απόπειρα να πατήσει τα καρέ του Γκίνη, είχε δοκάρι με πλασέ του Μπριλάντε.

Η ομάδα μας με το καλημέρα της επανάληψης απείλησε με προσπάθεια του Κάστρο ενώ στο 57’ από λάθος συνεννόηση ο Καπνίδης βγήκε απέναντι από τον Γκίνη αλλά τελευταία στιγμή ο Κοτσώνης έβαλε την κόντρα με το πόδι του και η μπάλα έφυγε κόρνερ. Στο 59’ ο Ιωνικός απείλησε με εκτέλεση φάουλ του Ρόλε και στο 65’ η υπεροχή της ομάδα μας απέφερε καρπούς όταν ο Πλατέλλας με τρομερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Ίτσο για το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα η Ξάνθη από το πουθενά εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια και με κεφαλιά του Κέβιν Γκαρσία ισοφάρισε σε 1-1. Στο 73’ η ομάδα μας απείλησε με σουτ του Ρόλε και στο 89’ σε σουτ του Πλατέλλα η μπάλα φάνηκε να χτυπά στο χέρι του Τζούρμαν αλλά ο διαιτητής Τάσης (Ηπείρου) έκρινε πως ήταν κολλημένο.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκίνης, Αμπούντ-Ομάρ, Παπαγεωργίου (82’ Βλαχομήτρος), Φαζός, Κοτσώνης, Γκοτσούλιας, Νιάσε, Ρόλε (90’ Μουστάκης), Ματσούκας (64’ Μπρίτο – 90’ Πογοσιάν) , Πλατέλλας, Κάστρο.

ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Τζούρμαν, Μπριλάντε, Πέτροβιτς, Βέρκερ, Γκαρσία Κέβιν, Τάτος (90’ Ντίνας), Δημούτσος (56’ Καπνίδης), Έμπερτ (71’ Σρόιγεν), Θυμιανης, Μικελτάτζε.