Ιωνικός – Παναχαϊκή 1-0

166119172_3863585917021376_1320800289688665691_o.jpg

Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League 2, η ομάδα μας επικράτησε 1-0 της Παναχαϊκής στο γήπεδο της Νεάπολης πανηγυρίζοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της και απολαμβάνοντας την μοναξιά της κορυφής. Χρυσός σκόρερ για τον Ιωνικό ο Γιώργος Μάναλης, όπως και στην Ιεράπετρα, ο οποίος μετά το δοκάρι στο σουτ του Πλατέλλα πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε για το τελικό 1-0 χαρίζοντας στην ομάδα μας ένα τρίποντο χρυσάφι.

Η ομάδα μας δημιούργησε την πρώτη καλή της στιγμή στο παιχνίδι στο 10’ με ωραία ανάπτυξη από αριστερά και γύρισμα του Αμπούντ-Ομάρ, όπου ο Βλαχομήτρος πλάσαρε αλλά ο Σούλης μπλόκαρε. Λίγο νωρίτερα ο αντίπαλος είχε απειλήσει με προσπάθεια και σουτ του Κουσκουνά όπου ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε εύκολα. Ο Ιωνικός είχε υπομονή στο παιχνίδι του και τον έλεγχο και είχε άλλες δύο καλές στιγμές στα μέσα του πρώτου μέρους, με μακρινό σουτ του Πλατέλλα όπου η μπάλα έφυγε λίγο άουτ και κεφαλιά του Φαζού από κόρνερ του Ρόλε όπου ο Σούλης μπλόκαρε. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ομάδα μας να έχει την υπεροχή. Στην επανάληψη η ομάδα μας ξεκίνησε με δύο αλλαγές, την είσοδο των Ματσούκα – Μουμίν, που πήραν τη θέση των Βλαχομήτρου – Γκοτσούλια. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο ξεκίνημα με σουτ του Ματσούκα από τα όρια της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 54’ ο Ρόλε άγγιξε το γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ όπου η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα η ομάδα μας απείλησε εκ νέου, με παράλληλο γύρισμα του Ομάρ, όπου ο Πλατέλλας πλάσαρε αλλά οι της Παναχαϊκής απομάκρυναν πάνω στη γραμμή. Σε πρώτο χρόνο φάνηκε να υπήρξε κράτημα στον Κάστρο μέσα στην περιοχή. Στο τελευταίο 20λεπτο η ομάδα μας ανέβασε ακόμα περισσότερο την πίεση της και στο 86’ άγγιξε το γκολ με την κεφαλιά του Κουϊρουκίδη όπου η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα η Παναχαϊκή είχε τη δική της καλή στιγμή με το σουτ του Πάνου όπου ο Αναγνωστόπουλος έσωσε με δύσκολη επέμβαση στην γωνιά του. Η λύτρωση για την ομάδα μας ήρθε στο 93’ όταν ο Πλατέλλας έκανε εξαιρετική κίνηση στον άξονα, σούταρε, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι αλλά ο Μάναλης που κινήθηκε γρήγορα πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε για το τελικό 1-0 χαρίζοντας στην ομάδα μας μιας νίκη χρυσάφι.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Παπαγεωργίου (78’ Κουϊρουκίδης), Αμπούντ-Ομάρ, Κύργιας, Φαζός, Γκοτσούλιας (46’ Μουμίν), Νιάσε (68’ Μάναλης), Ρόλε, Βλαχομήτρος (46’ Ματσούκας), Πλατέλλας (90’+5 Τσιριγώτης), Κάστρο.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Χρήστος Καραπίτσος): Σούλης, Πάνος, Πατάπης, Λαρέα, Σταμόπουλος, Μαρκοπουλιώτης, Ανάκογλου, Τσερούτι (84’ Μπελεζάκης), Μασούρας (74’ Κόκας), Μπάτροβιτς (84’ Παπαδόπουλος), Κουσκουνάς (69’ Γιούσης).