Α.Ε. Καραϊσκάκης Αρτας – Ιωνικός 0-3

170753603_1707456559434850_7338188355162339163_n.jpg

Στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της SL2, ο Ιωνικός επικράτησε 0-3 του Καραϊσκάκη στο γήπεδο Αγίων Αναργύρων, πανηγυρίζοντας την έκτη συνεχόμενη νίκη του, φιγουράροντας πάντα στην κορυφή και διατηρώντας τη διαφορά του +5.

Η ομάδα μας, ήταν κυρίαρχη σε όλο το 90λεπτο και έφτασε στους τρεις βαθμούς της νίκης με τα γκολ των Ματίας Κάστρο (27’), Βαγγέλη Πλατέλλα (40’) και Μιχάλη Κουϊρουκίδη (69’). Το σημερινό διπλό μάλιστα, είναι το πέμπτο στη σειρά μετά από Χανιά, Τρίκαλα, Ιεράπετρα, Απόλλωνα Λάρισας, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για την ομάδα μας, όσον αφορά τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Εικόνα κυριαρχίας έδειξε στο πρώτο 45λεπτο η ομάδα μας που είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, τις φάσεις και τα γκολ. Ο Ιωνικός με όπλο το καλό passing game και την τακτική του, είχε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο και απείλησε αρχικά στο 21’, όταν ο Πλατέλλας σέντραρε, ο Βλαχομήτρος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα μας απείλησε εκ νέου, μετά από εξαιρετική συνεργασία Πλατέλλα – Ρόλε και κάθετη του πρώτου, όπου ο Κάστρο για λίγο δεν πρόλαβε να πλασάρει. Τελικά η υπεροχή των παικτών του Δημήτρη Σπανού απέφερε καρπούς στο 27’. Έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ρόλε, ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά ψαράκι και με εντυπωσιακό τρόπο έκανε το 0-1. Η ομάδα μας, όχι μόνο δεν έριξε ρυθμούς από εκεί και πέρα, αλλά συνέχισε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και πίεση, ψάχνοντας και δεύτερο τέρμα. Και το βρήκε στο 40’, όταν ο Πλατέλλας έκανε υπέροχη κίνηση από τα αριστερά προσπερνώντας δύο αντιπάλους του και αφού πάτησε περιοχή με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Χουάντερσον για το 0-2 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ομάδα μας διατήρησε την εικόνα υπεροχής αλλά παράλληλα έκανε και διαχείριση παίζοντας έξυπνα. Στο 67’ απείλησε με κεφαλιά του Κοτσώνη από κόρνερ του Ρόλε, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο αντίπαλος είχε τη δική του καλή στιγμή, με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Κορέλα, όπου ο Αναγνωστόπουλος με σωτήρια επέμβαση του είπε όχι. Η ομάδα μας διαμόρφωσε το τελικό 0-3 στο 69’, σε μια φάση που συνεργάστηκαν άψογα Κουϊρουκίδης – Μάναλης. Ο πρώτος πάσαρε κάθετα προς τον Μάναλη που μπήκε από τα δεξιά πατώντας περιοχή, στο σωστό τάιμινγκ έσπασε προς τα έξω στον Κουϊρουκίδη που είχε ακολουθήσει και εκείνος τελείωσε με άψογο σουτ την φάση για το τρίτο γκολ. Στο 97’ ακυρώθηκε γκολ του Μάναλη για οφ-σάιντ, από γύρισμα του Σινγκ.

Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Γιάννης Μάγγος): Χουάντερσον, Θεολόγου (74’ λ.τρ. Φεϊτινίδης), Χατζηδίμπας, Νταλακούρας, Δούμτσιος (79’ Γαλεάδης), Γυφτοκώστας (54’ Κορέλας), Μπρέμπος (46’ Μαραθωνίτης), Ταμπάς, Κόκας, Τσούτσης (54’ Δερμιτζάκης), Κλιγγόπουλος.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Κύργιας, Κοτσώνης, Παπαγεωργίου, Γκοτσούλιας, Μουμίν (85’ Κονέ), Ματσούκας, Βλαχομήτρος (68’ Τσιριγώτης), Ρόλε (85’ Σινγκ), Πλατέλλας (58’ Κουϊρουκίδης), Κάστρο (58’ Μάναλης).