Λεβαδειακός – Ιωνικός 1-2

livadeia.jpg

Στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της SL2, η ομάδα μας επικράτησε στο γήπεδο της Λιβαδειάς με σκορ 1-2 του Λεβαδειακού με ανατροπή, πανηγυρίζοντας την όγδοη συνεχόμενη νίκη της. Ο Ιωνικός, πάντα πρωτοπόρος βρίσκεται πλέον στο +8 από τους διώκτες του, μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου και ενώ ακολουθούν και τα πλέι-οφ. Ο Λευτέρης Ματσούκας στο 58’ με εκπληκτικό πλασέ και ο Γιώργος Μάναλης στο 81’ με καρφωτή κεφαλιά, υπέγραψαν την μεγάλη ανατροπή και την σπουδαία νίκη μέσα στη Λιβαδειά.

Η ομάδα μας είχε εικόνα υπεροχής στο πρώτο ημίχρονο αλλά ο αντίπαλος σε ένα από τα ελάχιστα σουτ που επιχείρησε άνοιξε το σκορ στο 8’ με τον Πολέτο. Ο Ιωνικός είχε την μπάλα στα πόδια του από εκεί και πέρα και επιχείρησε με γρήγορη κυκλοφορία να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Στο 14’ η ομάδα μας απείλησε με εκτέλεση φάουλ του Ρόλε και κεφαλιά του Μουμίν όπου η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 21’ ο Πλατέλλας επιχείρησε δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά ο αντίπαλος γκολκίπερ Μένκα απομάκρυνε.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία για τον αντίπαλο, όταν ο Μπιανκόνι βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ στο 53’ αλλά ο Γκίνης με εξαιρετική αντίδραση και επέμβαση απομάκρυνε. Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα μας απείλησε με ωραία κίνηση του Πλατέλλα και στο 58’ η υπεροχή των παικτών του Δημήτρη Σπανού απέφερε καρπούς. Όταν ο Ματσούκας, δύο λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, μπήκε από αριστερά και με εκπληκτικό πλασέ στην απέναντι γωνία νίκησε τον Μένκα για το 1-1. Στο 62’ ο Ιωνικός άγγιξε και το δεύτερο γκολ από την προσπάθεια του Κάστρο που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Μένκα αλλά ο αντίπαλος γκολκίπερ τον σταμάτησε. Από εκεί και πέρα η ομάδα μας διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι, δεν κινδύνευσε έχοντας εξαιρετική αμυντική λειτουργία και μάλιστα πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ανατροπής που έψαξε και δικαιούνταν. Οι δύο αλλαγές του Δημήτρη Σπανού συνδυάστηκαν στο 81’, Λευτέρης Ματσούκας – Γιώργος Μάναλης, με τον πρώτο να σεντράρει από τα αριστερά και τον δεύτερο να εκτελεί με καρφωτή κεφαλιά για το 1-2 που ήταν τελικό σκορ στο γήπεδο της Λιβαδειάς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζιουζέπε Σανίνο): Μένκα, Μύγας, Λιάγκας, Παναγιώτου, Καραχάλιος, Μεχία, Κονέ (69’ Κωστή), Νίλι, Πολέτο (82’ Ενόμο), Μαρίνος (61’ Μαρίνος), Μπιανκόνι (82’ Μυτίδης).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκίνης, Κύργιας, Κοτσώνης, Φαζός (56’ Ματσούκας), Παπαγεωργίου, Αμπούντ-Ομάρ, Μουμίν, Γκοτσούλιας (56’ Νιάσε), Ρόλε (90’ Πογοσιάν), Πλατέλλας (90’ Κουϊρουκίδης), Κάστρο (74’ Μάναλης).