Ιωνικός – Λεβαδειακός 2-3

3158544.jpg

Στην πρεμιέρα των πλέι-οφ της Super League 2 η ομάδα μας ηττήθηκε 2-3 από τον Λεβαδειακό στο γήπεδο της Νεάπολης. Ο Ιωνικός βρέθηκε να κυνηγά δύο φορές το σκορ, απάντησε με τα γκολ των Λευτέρη Ματσούκα (48’) και Γιώργου Μάναλη (79’) αλλά στο 92ο λεπτό ο αντίπαλος πέτυχε το 2-3, σε μια φάση ωστόσο που έχει προηγηθεί ξεκάθαρο φάουλ πάνω στον Κάστρο στον χώρο του άξονα, στο ξεκίνημα, με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να λέει παίζετε.

Η ομάδα μας παραμένει στην κορυφή έχοντας το +3, ενώ την επόμενη αγωνιστική (2η) των πλέι-οφ θα αντιμετωπίσει τα Χανιά στην Κρήτη (Τετάρτη 05.05, 15:30 ERTSPORTS 2).

Ο αντίπαλος άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο στο 1ο λεπτό, με το σουτ του Κονέ που η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα η ομάδα μας προσπάθησε με πίεση ψηλά και κυκλοφορία να διασπάσει την οργανωμένη άμυνα του Λεβαδειακού, ο οποίος ήταν στημένος στο δικό του μισό. Στο 25’ ο Βλαχομήτρος έκανε επικίνδυνο γύρισμα αλλά ο Κάστρο ήταν ένα βήμα πίσω και δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας, ενώ μέχρι την ανάπαυλα υπήρξαν ακόμα μια – δύο επικίνδυνες πλαγιοκοπήσεις από τον Ιωνικό χωρίς αποτέλεσμα. Αποφασισμένη μπήκε στην επανάληψη η ομάδα μας που από το ξεκίνημα άσκησε ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο και η ισοφάριση ήρθε με το καλημέρα.

Στο 48’ ο Αμπούντ Ομάρ μπήκε από αριστερά, έκανε ένα παράλληλο γύρισμα και η μπάλα έφτασε στον Ματσούκα που με άψογο πλασέ έκανε το 1-1. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ιωνικός άγγιξε και το δεύτερο γκολ, αλλά στο επικίνδυνο γύρισμα του Ματσούκα από δεξιά, ο Στογιάνοβιτς απομάκρυνε με τα ακροδάχτυλα. Εντελώς κόντρα στην ροή του αγώνα και μετά από λάθος, ο Λεβαδειακός στην πρώτη του απόπειρα στην επανάληψη, έκανε το 1-2 στο 63’ με σουτ του Μαρίνου, με την ομάδα μας από εκεί και πέρα να αντιδρά απειλώντας στο 71’ από φάουλ του Ρόλε όπου σε πρώτο χρόνο ο Νιάσε δεν πρόλαβε από κοντά να πάρει την κεφαλιά και σε δεύτερο το πλασέ του Μάναλη σταμάτησε στον Στογιάνοβιτς. Λίγο αργότερα απείλησε και ο Κουϊρουκίδης με κεφαλιά άουτ.

Η ισοφάριση ήρθε στο 79’ όταν από εκτέλεση φάουλ του Ρόλε και την πρώτη προσπάθεια του Κοτσώνη, η μπάλα έφτασε στον Μάναλη και εκείνος με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Στογιάνοβιτς. Στο 92’ ο Λεβαδειακός πέτυχε το 2-3 με το σουτ του Μυτίδη, αλλά έχει προηγηθεί ξεκάθαρο φάουλ πάνω στον Κάστρο στον χώρο του άξονα, στο ξεκίνημα, με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να λέει παίζετε…

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκίνης, Παπαγεωργίου (78' Κουϊρουκίδης), Ομάρ, Κύργιας, Κοτσώνης, Μουμίν, Γκοτσούλιας (46' Νιάσε), Βλαχομήτρος (64' Μάναλης), Ματσούκας (86' Μουστάκης), Ρόλε, Κάστρο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζιουζέπε Σανίνο): Στογιάνοβιτς, Μύγας, Λιάγκας, Καραχάλιος, Θεοχάρης (56' Μαρίνος), Κονέ (86' λ. τρ. Τζημόπουλος), Νίκας, Παναγιώτου, Νίλι (75' Kωστή), Πολέτο (86' Μυτίδης), Συμελίδης (56' Μπιανκόνι).