Συνέντευξη Γιαννη Ξανθόπουλου  

245205896_546783739954558_2931692531419338838_n.jpg

Συνέντευξη στο ionikosfc παραχώρησε ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας μας, Γιάννης Ξανθόπουλος που προχώρησε στην πρώτη τοποθέτηση του ύστερα από 4,5 μήνες, αναλύοντας το πλάνο του συλλόγου.

Αναλυτικά:

- Για το χτίσιμο του ρόστερ και το πόσο δύσκολο ήταν να φτιαχτεί μια ομάδα ανταγωνιστική;

Μετά την ολοκλήρωση της περσινής επιτυχημένης σεζόν που σήμανε την άνοδο, η οποία ήρθε στο τελευταίο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, σίγουρα δεν είχαμε μεγάλα χρονικά περιθώρια, με δεδομένο ότι έμειναν 8 ποδοσφαιριστές και έπρεπε να κινηθούμε δυναμικά αλλά και προσεκτικά για αρκετές μεταγραφές που θα έρθουν να δημιουργήσουν ένα ρόστερ ικανό να σταθεί στην Super League. Παρ’ όλα αυτά, σε συνεργασία με τον προπονητή, κατορθώσαμε σε σύντομο διάστημα να δημιουργήσουμε ένα ρόστερ που κατά την γνώμη μου, στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχουμε δώσει, έχει δείξει ανταγωνιστικό. Παρά τις ατυχίες που είχαμε κατά την περίοδο της προετοιμασίας με τον Covid και τους τραυματισμούς, όπως του Μαχαίρα ο οποίος θα μας βοήθαγε σημαντικά, κατορθώσαμε και είχαμε καλή εικόνα. Η ομάδα και το ρόστερ, θεωρώ επομένως ότι ανταποκρίθηκαν πλήρως στο αγωνιστικό κομμάτι και νιώθουμε ευχαριστημένοι, αν και νομίζω η θέση μας στον βαθμολογικό πίνακα θα μπορούσε να είναι και πιο ψηλά. Πάντως για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι, δεν υπάρχει εύκολος αγώνας και το σύνθημα μας είναι πως βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και παίζουμε πάντα για το καλύτερο.

- Ποιο είναι το πλάνο για τον Ιωνικό;

Έχουμε θέσει ένα πλάνο τριετίας, όπου ο πρώτος χρόνος για εμάς είναι ο δύσκολος. Στόχος είναι η παραμονή της ομάδας στη Super League και τα επόμενα δύο χρόνια στοχεύουμε στην καθιέρωση και από εκεί και πέρα σίγουρα μπορείς να κοιτάξεις και το κάτι παραπάνω και γιατί όχι να επαναλάβουμε πορείες παλαιότερων χρόνων όπου ο Ιωνικός είχε βγει και στην Ευρώπη.

- Πως είναι η συνεργασία σας με τη διοίκηση και πόσο σημαντική είναι η σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί;

Τα δύο αδέρφια Τσιριγώτη και την οικογένεια την ήξερα απ’ όταν ήμουν ποδοσφαιριστής πριν 15-20 χρόνια. Ήταν από τότε θυμάμαι, θερμοί υποστηρικτές και το ίδιο παραμένουν και μέχρι σήμερα. Οι άνθρωποι παρ’ ότι δεν είναι ούτε εφοπλιστές, ούτε δισεκατομμυριούχοι κατόρθωσαν να πετύχουν κάτι σπουδαίο, τις τρεις συνεχόμενες ανόδους, που έφεραν τον Ιωνικό ξανά στα μεγάλα σαλόνια μετά από 14 ολόκληρα χρόνια. Κάτι που σημαίνει ότι μάτωσαν οικονομικά και μέχρι σήμερα οι πληρωμές στον Ιωνικό γίνονται με συνέπεια,πρώτη του μήνα! Πράγμα πολύ σημαντικό.

Εδώ θέλω να πω και κάτι άλλο διότι αρκετοί με ρωτούν για τον πρόεδρο που παρακολουθεί τα παιχνίδια βρισκόμενος ανάμεσα στους φιλάθλους μας, προτιμώ αυτόν τον πρόεδρο, παρά έναν πρόεδρο με κοστούμι και πούρο που έχει παίκτες και ομάδα απλήρωτους! Από εκεί και πέρα για να το επαναλάβω, επειδή γνώριζα τους ιδιοκτήτες από παλιά, υπήρχε μια καλή σχέση και ένας δίαυλος επικοινωνίας και σαφέστατα πλέον έχει αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης που είναι χαρακτηριστικό, πως στον καλοκαιρινό σχεδιασμό, μας άφησαν την ομάδα εν λευκώ.

- Για το δέσιμο που υπάρχει στην ομάδα και το οικογενειακό κλίμα;

Παρ’ ότι έχουμε πολλούς και διαφορετικούς ποδοσφαιριστές μέσα στην ομάδα οι οποίοι βρέθηκαν πρώτη φορά, έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν ένα κλίμα καταπληκτικό. Ένα δέσιμο που δεν το συναντάς εύκολα. Γι’ αυτό και ο Ιωνικός παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Μια εικόνα που ίσως κάποιοι δεν περίμεναν. Ο Ιωνικός είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικός αγωνιζόμενος σε ένα πρωτάθλημα που είναι μαραθώνιος. Είμαστε ακόμα στην αρχή και θα δώσουμε την μάχη μας για να εκπληρώσουμε τον στόχο μας που είναι η παραμονή.

- Για την παρουσία του Δημήτρη Σπανού στον πάγκο και την συνεργασία που υπάρχει;

Αρχικά να πω ότι σωστά και δικαίως έπρεπε να παραμείνει ο Δημήτρης Σπανός στον πάγκο της ομάδας γιατί το άξιζε και έπρεπε επίσης και να ανταμειφθεί γιατί έβαλε τη δική του σφραγίδα στην περσινή επιτυχία. Είναι ένας νέος προπονητής που κοιτάζει την λεπτομέρεια, μελετά σχολαστικά τον αντίπαλο και εδώ να συμπληρώσω πως δίπλα του έχει ένα καταπληκτικό τιμ, αφού όλα τα παιδιά κάνουν εξαίρετη δουλειά.

- Για την συνολική εικόνα του πρωταθλήματος σε σχέση και με το παρελθόν;

Έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο. Στο σήμερα, κυριαρχεί η ταχύτητα και η δύναμη γι’ αυτό και εμείς προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε σε αυτά τα δεδομένα. Νομίζω ότι η ομάδα έχει ένα κράμα έμπειρων και πιο νεαρών παικτών, που ήταν αναγκαίο να συμβεί, καθώς σίγουρα χρειάζεσαι για παράδειγμα την εμπειρία ποδοσφαιριστών όπως ο Τσιγκρίνσκι, ο Ρομαό και ο Κάνιας που θα σου προσφέρουν με τις παραστάσεις που έχουν αλλά παράλληλα έχουμε και παιδιά πιο νεαρά με ενθουσιασμό που μπορούν να παίξουν για χρόνια στον Ιωνικό.

Εδώ θέλω να συμπληρώσω για τους έμπειρους ποδοσφαιριστές που έχουμε, πως είμαστε τυχεροί, διότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά που βλέποντας τη συμπεριφορά τους στην προπόνηση δείχνουν πόσο επαγγελματίες είναι και πόσο βοηθούν την ομάδα, όπως συμβαίνει βεβαίως και με τα υπόλοιπα παιδιά καθώς ο κάθε ένας δίνει το 100% για τον Ιωνικό.

Για τις υποδομές του Ιωνικού και τους χώρους στο γήπεδο;

Σίγουρα έχουμε σαν ομάδα ένα μεγάλο αγκάθι, το βοηθητικό που δεν υπάρχει, αλλά απ’ όσο γνωρίζω έχει ξεκινήσει η διαδικασία να δοθεί λύση και σε αυτό. Από εκεί και πέρα όσον αφορά τις εγκαταστάσεις στο γήπεδο μετά από μεγάλο αγώνα της οικογένειας Τσιριγώτη έχουν δημιουργηθεί χώροι υποδομής που προσφέρουν τα πάντα στους παίκτες με ένα φανταστικό γυμναστήριο και ένα φανταστικό γήπεδο. Το οποίο είναι νούμερο ένα στην καθαριότητα και στην υγιεινή πράγμα που δεν συναντάς σε άλλα γήπεδα κάτι για το οποίο βάζει την σφραγίδα του ο πρόεδρος της ομάδας κ. Τσιριγώτης.

- Για την στήριξη του κόσμου;

Παρ’ ότι έχουμε το πρόβλημα με τον Covid και τους περιορισμούς και περιμέναμε ο κόσμος να ήταν περισσότερος, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας που είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στην ομάδα. Οι οπαδοί μας είναι ένθερμοι και πάντα στο πλευρό μας. Θέλω να ξεχωρίσω και μια φανταστική στιγμή στο ματς με τη Λαμία, όπου παρ’ ότι είχαμε χάσει, όλος ο κόσμος έμεινε και χειροκρότησε τους ποδοσφαιριστές μας για την προσπάθεια που έκαναν.

- Για τα οικονομικά δεδομένα σε σχέση με το παρελθόν;

Με τα έσοδα που αυξήθηκαν όλες οι μικρές ομάδες ενισχύθηκαν με πολυ καλούς παίκτες είδαμε και θα δούμε ακομη ότι οι μικρές ομάδες θα βάζουν μεγάλα εμπόδια στις θεωρητικά μεγάλες ομάδες. Αν και σε σύγκριση με την Ευρώπη πάλι τα έσοδα των μεγάλων ομάδων ειναι δυσανάλογα με τα έσοδα των μικρών ομάδων.

- Ποια είναι η άποψη σας σχετικά με την εικόνα της διαιτησίας;

Η διαιτησία θεωρώ ότι και με την έλευση του VAR στα μέρη μας είναι ικανοποιητική και πρέπει να σταματήσουν οι παράγοντες να ασχολούνται με τη διαιτησία και να στηριχθύν οι Έλληνες διαιτητές.

- Για τις ευθύνες ως τεχνικός διευθυντής;

Ως τεχνικός διευθυντής αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη και θα αναλάβω πλήρως την ευθύνη όποιο αποτέλεσμα και να έρθει και δεν θα κρυφτώ σε συνεργασία και με τον προπονητή με τον οποίο εξ αρχής υπήρχε συνεργασία.

- Για το στήσιμο της ομάδας και τη διοικητική οργάνωση;

Για εμας ηταν πρωτόγνωρο γιατί υπήρχε φόρτος εργασίας αλλά οι άνθρωποι που έτρεξαν την ομάδα ανταπεξήλθαν πλήρως και παρουσιάσαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο, γιατί μην ξεχνάμε ότι έπρεπε να γίνουν έργα και εδώ να ευχαριστήσω και τον δήμο, καθώς σε σύντομο διάστημα τα καταφέραμε και ήμασταν έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Στηριζόμαστε στους Έλληνες παίκτες, τους δείξαμε εμπιστοσύνη και ειναι χαρακτηριστιστκό πως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ είχαμε 5 παίκτες στην ενδεκάδα. Δείξαμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες παίκτες και θα εξακολουθήσουμε να δείχνουμε. Τέλος θέλω να πω ότι στηριζόμαστε και στους Έλληνες παίκτες.

Super League
Cosmote TV
Avance
Ticketmaster
ETEKA TSIRIGOTIS
Ομιλος Ιατρικού Αθηνών Παλαιού Φαλήρο
Football Science Intitute
ionikos logo xsmall  ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Ακροπόλεως 166, Τ.Κ. 184 51 Νίκαια
Τηλ.: 210 4252 812
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

sl logo

ionikos web tv

DESIGNED BY ORBIANET