23η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης-Ιωνικός 2-3

ionikos_asterastripolis.jpg

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τον Ιωνικό, ο οποίος επικράτησε 3-2 με ανατροπή του Αστέρα στην Τρίπολη!

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα μας αφού στο 6ο λεπτό ο Καπίγια άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα και λίγο αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε νέα ευκαιρία να σκοράρει. Παρόλα αυτά, μετά το αρχικό σοκ ο Ιωνικός άρχισε να ισορροπεί από το 25’ και έπειτα, περιορίζοντας επιθετικά τον αντίπαλό του και προσπαθώντας ο ίδιος να απειλήσει, με την μεγαλύτερη φάση να διαδραματίζεται στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Ρομαό είδε την κεφαλιά του να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας.

Ο Ιωνικός ήλεγχε τον αγώνα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, βρήκε γκολ με τον Βαφέα που σωστά ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Τσιφτσή στο 57’ και ένα λεπτό αργότερα οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Ο Λένις βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, έκανε το πλασέ που βρήκε στο δοκάρι αλλά πάνω στην προσπάθειά του να τελειώσει τη φάση ο Καστάνιο τον είχε σπρώξει. Ο διαιτητής έκανε on field review, είδε την παράβαση και έδειξε το σημείο του πέναλτι, αποβάλλοντας τον Καστάνιο, με τον Άοσμαν να ισοφαρίζει (1-1) από την άσπρη βούλα στο 63’.

Το μομέντουμ είχε γυρίσει ξεκάθαρα και βρισκόταν πλέον με την ομάδα μας που εκμεταλλεύτηκε τα κενά του αντιπάλου, με τον Άοσμαν να κάνει την κάθετη στον Λένις, ο οποίος πέρασε τον Τσιφτσή και σε κενή εστία έγραψε το 2-1, ανατρέποντας το σκορ. Ο Ιωνικός είχε πάρει το προβάδισμα, ο Αστέρας αναγκάστηκε να βγει όλος μπροστά και να αφήσει χώρους. Ο Κρέσπι στο 89’ είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους, με τον Μάντζη στην εξέλιξη της φάσης να βγαίνει απέναντι στον Τσιφτσή, αλλά να πλασάρει άουτ.

Ο διαιτητής έδειξε 9 λεπτά καθυστερήσεις, η ομάδα μας έχασε απίστευτη φάση στο 90’+6’ όταν δεν κατάφερε σε κενή εστία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Μάναλης δύο λεπτά αργότερα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, περνώντας τον Τσιφτσή και γράφοντας το 3-1. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Κρέσπι με σουτ που κόντραρε στον Βαφέα και άλλαξε πορεία μείωσε σε 3-2, το οποίο παρέμεινε στα δευτερόλεπτα που απέμεναν με τον Ιωνικό να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο εκτός έδρας τρίποντο.

Με αυτή τη νίκη, ο Ιωνικός έφτασε τους 21 βαθμούς στη βαθμολογία της Super League Interwetten.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος (81' Τιλίκα), Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ριέρα (81' Μπενίτο), Καπίγια (63' Αντζουλάς), Σίτο (81' Κρέσπι), Σονί.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Ματσούκας (72' Βαλεριάνος), Βαφέας, Σάντσεζ, Ρομαό, Κιάκος (90' Καμπράλ), Κάνιας, Ντάλσιο, Άοσμαν (85' Πλατέλλας), Λένις (72' Γκοτσούλιας), Μάντζης (90' Μάναλης).

Super League
Cosmote TV
Avance
Ticketmaster
ETEKA TSIRIGOTIS
Ομιλος Ιατρικού Αθηνών Παλαιού Φαλήρο
Football Science Intitute
ionikos logo xsmall  ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Ακροπόλεως 166, Τ.Κ. 184 51 Νίκαια
Τηλ.: 210 4252 812
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

sl logo

ionikos web tv

DESIGNED BY ORBIANET