17η αγωνιστική: Ιωνικός-Απόλλων 4-0

ionikos_apollon_goal.jpg

Ευρεία επικράτηση με σκορ 4-0 για την ομάδα μας στην αναμέτρηση της 17ης, εξ αναβολής, αγωνιστικής με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Τρομερή εμφάνιση από τους ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Σπανού, που μετέτρεψαν σε παράσταση για έναν ρόλο το παιχνίδι. Μόλις στο 8’ ο Βαλεριάνος μοίρασε στον Κιάκο, ο οποίος με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τον Ιωνικό, ενώ εννιά λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Σάντσεζ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι και στα… καπάκια το σουτ του Τσιγκρίνσκι κόντραρε στα σώματα. Ένα λεπτό μετά, η ομάδα μας έκανε δύο τα τέρματά της με τον Κιάκο να «χτυπάει» ξανά μετά από υπέροχη συνεργασία με τους Τουράμ, Μάντζη για το 2-0.

Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει ιδανικά για την ομάδα μας και εξελίχθηκε με ακόμη καλύτερο τρόπο. Ήταν το 32ο λεπτό με τους κυανόλευκους να φεύγουν ταχύτατα στην κόντρα-επίθεση και τον Τουράμ να σερβίρει το 3-0 στον Μάντζη, με το σκορ να μένει ως το φινάλε του πρώτου μέρους. Μοιρασμένο το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Ιωνικό να αγγίζει το 4ο γκολ αλλά το γύρισμα του Ράιλι προς τον Κότσαρη σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας και το αυτογκόλ για τους φιλοξενούμενους αποφεύχθηκε στο 56’, με τον Απόλλωνα στο αμέσως επόμενο λεπτό να κερδίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ιωαννίδης που νικήθηκε από τον Χουτεσιώτη, με τον Τσιλούλη να σκοράρει στην επαναφορά αλλά το τέρμα του να μην μετράει καθώς ο Έλληνας εξτρέμ είχε μπει πριν εκτελεστεί το πέναλτι στην περιοχή.

Το 3-0 παρέμεινε, με τον Απόλλωνα να μένει με δέκα παίκτες στο 65’ όταν ο Σιδηρόπουλος μετά από on field review άλλαξε την κίτρινη κάρτα που είχε δώσει αρχικά στον Ράιλι σε κόκκινη για ανατροπή στον Μάντζη που έφευγε απέναντι από την εστία. Ο Ιωνικός κρατούσε το καλύτερο για το τέλος και συγκεκριμένα για το 88ο λεπτό. Ο Πλατέλλας εκτέλεσε το κόρνερ με πάσα στον Βαλεριάνο, αυτός έσπασε στον Ντάλσιο ο οποίος με υπέροχο πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας για να γράψει το 4-0 που ήταν και το τελικό σκορ για την ομάδα μας.

Με αυτό το τρίποντο ο Ιωνικός έφτασε τους 25 βαθμούς στη βαθμολογία της Super League Interwetten.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι (81’ Τσιριγώτης), Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Κιάκος (76΄ Μάναλης), Ντάλσιο, Άοσμαν (81’ Βαφέας), Τουράμ (77’ Γκοτσούλιας), Μάντζης (84’ Πλατέλλας).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Ράιλι, Ντομίνγκες, Φατιόν (45’ Τσίμπσαχ), Παπαγεωργίου, Βιτλής, Σλίβκα, Μαρτίνες (45’ Τσιλούλης), Γιαννιώτας (39’ Κάστρο), Παμλίδης (71’ Ντάουντα), Ιωαννίδης (74’ Γιακιμόφσκι).