1η αγωνιστική playouts: ΟΦΗ-Ιωνικός 2-3

ionofi.jpg

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την ομάδα μας στην πρεμιέρα των playouts της Super League Interwetten. 

Ο Ιωνικός επικράτησε 3-2 του ΟΦΗ στην Κρήτη, ξεκινώντας με το δεξί στο μίνι πρωτάθλημα και έφτασε πλέον τους 29 βαθμούς.

Εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού, κυριάρχησε στο γήπεδο και πήρε μεγάλο προβάδισμα ώστε να φύγει με το τρίποντο στις αποσκευές της από το "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης". Στο πρώτο εξάλεπτο η ομάδα μας είχε δύο μεγάλες φάσεις να προηγηθεί αλλά στο 5' το σουτ του Άοσμαν μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Βούρος έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Τουράμ. 

Ότι δεν κατάφεραν να κάνουν νωρίτερα οι συμπαίκτες του το πέτυχε ο Ρομαό, αφού μετά την εκτέλεση κόρνερ του Άοσμαν νίκησε τον Επασί με καρφωτή κεφαλιά για το 1-0 του Ιωνικού στο 11ο λεπτό. Ο Άοσμαν στο 15' με εκτέλεση κόρνερ και ο Λένις στο 21' σε τετ-α-τετ δεν κατάφεραν να σκοράρουν, ενώ το κρεσέντο των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε στο 31' με τον Μύγα να κάνει αδύναμο τελείωμα και να δινει την ευκαιρία στον Επασί να μπλοκάρει. Παρόλα αυτά, ο Έλληνας δεξιός φουλ-μπακ πήρε το... αίμα του πίσω μετά από 8 λεπτά όταν σε υποδειγματική ανάπτυξη του παιχνιδιού, ο Αοσμαν έκανε την αλλαγή και ο Μύγας με ωραίο ευθύβολο σουτ λίγο μέσα και δεξιά από την περιοχή έγραψε το 2-0.

Ο Ντάλσιο ήρθε στο 45' με ένα απίθανο πλασέ να γράψει το 3-0, σε ένα γκολ-καρμπόν με αυτό που είχε πετύχει απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον ΟΦΗ να μειώνει στο αμέσως επόμενο λεπτό με κεφαλιά του Λουίς Φελίπε, με το 3-1 να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο ΟΦΗ πήρε μέτρα και πίεσε στην επανάληψη, μείωσε στο γκολ την απόσταση με τον Ντουρμισάι στο 56', αλλά στη συνέχεια η ομάδα μας ήταν εξαιρετικά στημένη στο γήπεδο, είδε τον Χουτεσιώτη να ελέγχει κάθε φάση που κατέληξε προς την εστία του, ενώ σπατάλησε και αυτές που έφτιαξε στην αντεπίθεση. Παρόλα αυτά, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Ιωνικό νικητή με 3-2 επί του ΟΦΗ μέσα στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης".

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί - Μαρινάκης (69' Τσιλιανίδης), Βούρος, Σελίμοβιτς (46' Γιαννούλης), Μπαλογιάννης - Ντε Γκούζμαν (69' Μπουζούκης), Μεγιάδο, Νέιρα - Ντουρμισάι (76' Φαν Ντάινεν), Λάμπρου (46' Διαμαντής), Φελίπε.
Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης - Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος - Κάνιας, Ντάλσιο, Άοσμαν (68' Κιάκος) - Λένις (90'+1' Μάναλης), Τουράμ (78' Μάντζης).