5η αγωνιστική playouts: Ιωνικός-Απόλλων 5-1

kiakos_goal.jpg

Ο Ιωνικός επικράτησε 5-1 του Απόλλωνα Σμύρνης για την 5η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten.

Η ομάδα μας μετέτρεψε το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο, παίρνοντας την τρίτη σερί της νίκη και παραμένοντας αήττητη στο μίνι πρωτάθλημα με 4 νίκες και 1 ισοπαλία σε 5 αγώνες.

Ισορροπημένο το ξεκίνημα στο παιχνίδι, με τον Απόλλωνα να έχει την πρώτη φάση στο 10ο λεπτό όταν ο Μαρτίνες από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή προσπάθησε να σκοράρει αλλά ο Τσιριγώτης με φοβερό τάκλιν του στέρησε το γκολ. Αυτή η ευκαιρία αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Σπανού, που έξι λεπτά αργότερα άγγιξαν το προβάδισμα αλλά μετά την καλοζυγισμένη σέντρα του Λένις ο Μάντζης δεν βρήκε σωστά την μπάλα με προβολή.

Τελικά, στο 26’ η ομάδα μας κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Λένις να δημιουργεί ξανά και ο Κιάκος να σκοράρει με κεφαλιά για το 1-0. Το γκολ αυτό έδωσε… φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ιωνικού, με τον Κιάκο να βρίσκει και πάλι δίχτυα, μετά την ασίστ του Ντάλσιο για το 2-0 στο 39’. Δύο λεπτά μετά ο Χουτεσιώτης έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Ντεντάκη, κρατώντας το σκορ ως είχε και το προβάδισμα των δύο τερμάτων για την ομάδα μας.

Ο Απόλλων πίεσε στην έναρξη του δευτέρου μέρους, με τον Τσιριγώτη να διώχνει το σουτ του Ντάουντα πάνω στο γραμμή στο 47’ και ένα λεπτό μετά ο Ιωαννίδης με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Ο Ντάλσιο απείλησε στο 52’ αλλά δεν βρήκε εστία με το πλασέ του έξω από την περιοχή και εννιά λεπτά αργότερα ο Ιωνικός βρήκε για τρίτη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Βαλεριάνο να κάνει την παράλληλα πάσα, ο Άοσμαν υπέροχη κίνηση και άψογο πλασέ, εκτελώντας τον Σόρτσαν για το 3-1.

Ο Χουτεσιώτης με άλλες δύο μεγάλες επεμβάσεις κράτησε τον Ιωνικό σε απόσταση ασφαλείας, με τον Μάντζη στο 87’ να κάνει το γύρισμα και ο Κάστρο άθελά του να σκοράρει στην εστία της ομάδας του για το 4-1. Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, οι αντίπαλοι δεν κατάφεραν να κόψουν τον Λένις ούτε με φάουλ, με τον Κολομβιανό να σπάει στον επερχόμενο Καμπράλ, ο οποίος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 5-1.

Με αυτή τη νίκη, ο Ιωνικός έφτασε τους 39 βαθμούς όντας στο -1 από τον όγδοο Αστέρα Τρίπολης και στο -2 από τον έβδομο ΟΦΗ.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Τσιριγώτης (90' Πογοσιάν), Βαλεριάνος, Σάντσες, Ρομαό, Κιάκος (84' Βαφέας), Κάνιας, Λένις, Ντάλσιο (71’ Γκοτσούλιας), Άοσμαν (84’ Πλατέλλας), Μάντζης (90' Καμπράλ).

Απόλλων Σμύρνης: Σόρτσαν, Ντεντάκης (46’ Μπαξεβανίδης), Βιτλής (46’ Τσιλούλης), Ρόγκνε, Ντομίνγκες, Κάστρο, Σλίβκα, Φατιόν (86' Λισγάρας), Μαρτίνες (77’ Τσίμπσαχ), Ντάουντα (62’ Μπακόγκου), Ιωαννίδης.

Super League
Cosmote TV
Avance
Ticketmaster
ETEKA TSIRIGOTIS
Ομιλος Ιατρικού Αθηνών Παλαιού Φαλήρο
Football Science Intitute
ionikos logo xsmall  ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Ακροπόλεως 166, Τ.Κ. 184 51 Νίκαια
Τηλ.: 210 4252 812
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

sl logo

ionikos web tv

DESIGNED BY ORBIANET