• Αρχική
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Συνέντευξη του τεχνικού διευθυντή του Ιωνικού, Γιάννη Ξανθόπουλου

Συνέντευξη του τεχνικού διευθυντή του Ιωνικού, Γιάννη Ξανθόπουλου

xanthopoulos.jpg

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ιωνικός και έκανε τον απολογισμό της φετινής, επιτυχημένης, σεζόν.

Όπως είχε υποσχεθεί εξ αρχής, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδα μας μίλησε για τρίτη φορά: Στην αρχή της χρονιάς, στα μέσα της και στο φινάλε.

Αρχικά, υποστήριξε πως η ομάδα έκανε άπαντες υπερήφανους με τις εμφανίσεις της, μίλησε για το τεχνικό επιτελείο και τη διοίκηση, για το ρόστερ της νέας χρονιάς, αλλά και τον κόσμο που βρίσκεται πάντα στο πλάι της.

-Περιμένατε αυτή την πορεία στην επιστροφή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία;

«Εγώ για την παραμονή δεν το συζητούσα, πίστευα ότι η ομάδα θα σωθεί. Είχα εμπιστοσύνη στο ρόστερ που δημιουργήθηκε και για αυτό είχα πάρει την ευθύνη μπροστά στη διοίκηση για το ρόστερ αυτό. Που σημαίνει ότι το πίστευα. Το ότι ήρθε η παραμονή τόσο άνετα και με τόσο καλό ποδόσφαιρο, είναι κάτι που εκπλήσσει ακόμη και εμάς διότι ο στόχος ήταν ναι μεν η παραμονή, αλλά με οποιονδήποτε τρόπο. Από τη στιγμή λοιπόν που καταφέραμε και η ομάδα έπαιξε τόσο καλό ποδόσφαιρο μας έκανε όλους υπερήφανους, όλο το τιμ, τη διοίκηση και νιώθουμε πολύ ευχάριστα γι’ αυτή την εξέλιξη».

-Μετά από μια τέτοια πορεία, όμως, ανεβαίνει πάντα και ο πήχης…

«Να υπενθυμίσω τον τριετή στόχο που είχαμε θέσει από το καλοκαίρι. Είπαμε την πρώτη χρονιά να σωθούμε με οποιονδήποτε τρόπο, τη δεύτερη να καθιερωθεί η ομάδα στην Super League και η τρίτη χρονιά θα είναι αυτή που θα κοιτάξουμε ένα σκαλί πιο πάνω. Που μπορεί να σημαίνει δηλαδή ακόμη και την είσοδο στα Playoffs».

-Ομάδα δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές, αλλά και όλοι οι άνθρωποι από πίσω όπως τα μέλη του τεχνικού επιτελείου και η διοίκηση. Τι έχετε να πείτε για όλους αυτούς τους ανθρώπους πίσω από τους ποδοσφαιριστές;

«Το μυστικό της φετινή επιτυχίες ήταν τρία κομμάτια. Πρώτον, η σωστή επιλογή των ποδοσφαιριστών το καλοκαίρι. Δεύτερον, η σωστή διαχείριση από το τιμ. Και εδώ ήθελα να αναφερθώ στο ότι και άλλες ομάδες είχαν καλά ρόστερ αλλά προφανώς δεν έγινε η σωστή αξιολόγηση από το τεχνικό επιτελείο τους και δεν είχαν τα αποτελέσματα που είχαμε εμείς. Για αυτό θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια όχι μόνο στον κύριο Σπανό αλλά και στους ανθρώπους που είναι δίπλα του, ο Σωτήρης Βίνο, ο προπονητής τερματοφυλάκων Γιώργος Λαρεντζάκης, ο γυμναστής μας Αντώνης Κουρής, ο αναλυτής Δημήτρης Ξουρής, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, από τους φυσικοθεραπευτές ως τους φροντιστές. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος έκαναν φανταστική δουλειά, πιστεύω ότι είμαστε η μοναδική ομάδα που σε όλη τη σεζόν βγάλαμε τέτοια φρεσκάδα ως το φινάλε και αυτό προφανώς οφείλεται στο τιμ. Είχαμε μία μικρή κάμψη την οποία ξεπεράσαμε γρήγορα και το επιτελείο κατόρθωσε να παίρνει το 100% των ποδοσφαιριστών.

Από εκεί και πέρα η διοίκηση ήταν πάντα κοντά στην ομάδα και σε οποιοδήποτε θέμα παρουσιαζόταν λυνόταν αμέσως. Αγαπάνε τον Ιωνικό, εγώ τους γνωρίζω χρόνια απ’ όταν ήμουν ποδοσφαιριστής και ήταν κοντά στην ομάδα, ανήκουν στον πυρήνα των φανατικών και είναι αξιοπρεπείς. Από τη στιγμή που λέμε κάτι ισχύει αυτό, δεν τάζουμε κάτι χωρίς να ισχύει όπως γίνεται σε άλλες ομάδες. Ό,τι λένε γίνεται, αυτό είναι αυτό μπορούμε και αυτό λειτουργεί καλά, γιατί οι ποδοσφαιριστές καταλαβαίνουν και δεν έχουν το μυαλό τους κάπου αλλού εκτός από την προπόνηση και τον αγώνα».

-Τι να περιμένει ο κόσμος για το ρόστερ της νέας σεζόν, θέλετε να αποκαλύψετε κάτι;

«Βασικός στόχος είναι να μείνει όλη η ενδεκάδα αυτή που έφερε την ομάδα στη θέση, με κάποιους έχουμε συμφωνήσει και με τους υπόλοιπους είμαστε σε συζητήσεις για να μείνουν στην ομάδα μας. Δείχνουν καλή διάθεση, η διοίκηση ήδη κάνει υπερβάσεις σε κάποιους παίκτες και πιστεύω πως δεν θα αλλοιωθεί η ομάδα σε μεγάλο ποσοστό. Μακάρι να μείνουν όλοι, πιστεύω πως στο τέλος θα μείνουμε ικανοποιημένοι με τα συμβόλαια που θα ανανεωθούν. Εφόσον οι ανανεώσεις προχωρήσουν κανονικά και συνεχίσει ο βασικός κορμός, τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και η ομάδα θα είναι υπολογίσιμη για κάθε αντίπαλο».

-Το δέσιμο που έχετε με τον κόσμο λόγω της μακράς παρουσίας σας στον Ιωνικό είναι μεγάλο. Τι έχετε να πείτε στους οπαδούς του Ιωνικού;

«Καταρχάς να πούμε ότι με το πρόβλημα του κορωνοϊού, ο κόσμος απουσίαζε αρκετά  από τα παιχνίδια και τον θέλουμε να είναι του χρόνου κοντά μας, ελπίζοντας πως δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με περιορισμούς κλπ. Ξέρουμε πάντα ότι ο Ιωνικός στηριζόταν στον κόσμο, αυτό που είδαμε φέτος δεν ήταν η πραγματική δύναμη γιατί ο Ιωνικός έχει περισσότερο κόσμο. Πιστεύουμε μετά τη φετινή μας πορεία μετά την επιστροφή μας μετά από 14 χρόνια στην πρώτη κατηγορία ότι θα είναι ακόμη πιο κοντά σε εμάς και σε μεγαλύτερο αριθμό ακόμα».

Super League
Cosmote TV
Avance
Ticketmaster
ETEKA TSIRIGOTIS
Ομιλος Ιατρικού Αθηνών Παλαιού Φαλήρο
Football Science Intitute
ionikos logo xsmall  ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Ακροπόλεως 166, Τ.Κ. 184 51 Νίκαια
Τηλ.: 210 4252 812
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

sl logo

ionikos web tv

DESIGNED BY ORBIANET